Člani in gosti poslovne skupine Centra za zunanjo ureditev na poletnem srečanju pri podjetju PIRO Innovations d.o.o. v Višnji gori

Poletno srečanje članov in gostov poslovne skupine Centra za zunanjo ureditev smo izvedli 18. junija 2024 pri gostiteljih PIRO INNOVATIONS d.o.o. v naravi Višnje Gore. Ustanovitelja podjetja, Branka Vesel in Matjaž Resnik sta nam predstavila dejavnost visokotlačnih vodno-pršilnih in namakalnih sistemov za domačo in poslovno rabo.

Prezentacija hlajenja zraka z vodno meglico, kjer je brizgalni sistem integriran v senčnik

Ambient v objemu narave in vroča opoldanska napoved je ustvarila izjemno okolje za prezentacijo zmanjševanja temperature v zunanjem prostoru – hlajenja z vodno meglico. Gre za energetsko varčno, učinkovito in okolju prijazno metodo, ki ne uporablja kemikalij ali hladilnih sredstev ter temelji na principu izhlapevanja. Ko drobne kapljice vode megličnega sistema pridejo v stik z vročim zrakom, hitro izhlapijo, kar povzroči ohlajanje okoliškega zraka za do kar 10 °C.

Hlajenje z vodno meglico je idealno za terase, vrtove, gostinske lokale in športne dogodke, saj omogoča udobno bivanje na prostem tudi v vročih poletnih dneh.

Zahvaljujemo se gostiteljema za strokoven prikaz, pogostitev in inovativno žepno vodno meglico, ki jo bomo v prihajajočih dneh še kako potrebovali.

Foto: Špela Pavlič Kos