Mizarstvo Kos logo
V poslanstvu dreves


MUZEJSKI VEČER S KNJIGO IN PETJEM: Marija+Andrej Štremfelj in MoPZ Polšnik

10.02.2023 - Vabljeni "gor" po navdih! Ob osrednjem slovenskem kulturnem prazniku muzej Lesarius in Kulturno društvo Pavle Voje Polšnik vabita na literarno-pevski večer, kjer bodo gore v besedi, sliki in zvoku predstavili Marija in Andrej Štremfelj ter Moški pevski zbor Polšnik z umetniškim vodjo Žigo Torijem. Dogodek z avtorjema knjig in domačimi pevci bo potekal v petek, 10. februarja 2023 ob 18. uri, v galeriji muzeja Lesarius na Veliki Preski 1, 1272 Polšnik. Zaželene so predhodne rezervacije na e-naslovu info@lesarius.si ali 051 615 020 (Petra Kos). Vstop je prost.


video / TREE WI-FI 2023

05.01.2023 - Za novoletno poslanico Vam pošiljamo navodila in geslo za priklop na drevesni (tree) WI-FI. Tako boste v letu sedem našli povezavo s sabo, se ustavili in zadržali v trenutku.


Gradnja odnosov med sodelavci Mizarstva Kos: Velika Preska-Litija-Plečnikovo mesto

21.12.2022 - Ob zaključku Plečnikovega leta smo simbolni prehod v novo ustvarjalno leto doživeli tudi sodelavci podjetja Mizarstvo Kos. Pionirja moderne arhitekture 20. stoletja smo spoznavali s poslušanjem zgodb umetnostnega zgodovinarja prof. dr. Damjana Prelovška. Njegovemu dedu Matku je arhitekt Jože Plečnik med letoma 1931-1933 preuredil vilo Prelovšek, v kateri danes tudi živi. Po vhodnem zunanjem stopnišču nas je povabil v prenovljeno vežo, dnevno sobo in jedilnico. Plečnik je tam oblikoval sedežno garnituro, omare, peč, lestence, obešalnik, svečnike, knjižnico ter vrt. V spremstvu plečnikoslovca smo se nato sprehodili po središču Ljubljane in si ogledovali glavni oltar v cerkvi Sv. Jožefa, Peglezen, stavbe pokritih tržnic ter stopnice v ribarnico, tromostovje, NUK, Ustavno sodišče RS in čevljarski most. V znamenju 2+0+2+2 šestice nazdravljamo 1+5+0. obletnici Plečnikovega rojstva in potujemo navdihujočim lesenim zunanjim ureditvam naproti!


PREOBRAZBA ZUNANJE UREDITVE → PREJ IN POZNEJE

07.12.2022 - MNENJE STRANKE: "Sodelovanje z vašo ekipo je bilo resnično pravi užitek. Prenova nam je prinesla neverjetno spremembo v kvaliteti bivanja na tem prostoru. Uživamo, tako v delu kot počitku. Moja mama je bila praktično vse dneve na koncu vrta in vedno znova se je spraševala, zakaj tega nismo naredili že prej. Hvala vam in celi vaši ekipi!" Projektiranje: Jože Kos Gradbena dela: Zidarstvo in fasaderstvo, Bevc Jože s.p. Ključavničarska dela: Nadstreški,ograje UKČE Mizarska dela: Mizarstvo Kos Krovsko-kleparska dela: Stavbno kleparstvo in krovstvo, Gregor Lamovšek s.p. Inženiring: Center za zunanjo ureditev, hiša idej in povezovanj Foto in tekst: Špela Pavlič Kos


PREOBRAZBE ZA HIŠE: 2-urno individualno svetovanje na Zoomu

30.11.2022 - Svetovanje je prvi korak, kjer vam pomagamo, kako naprej pri vaši ureditvi. Tudi zunanji prostor ima svoje zakonitosti in je prav tako razdeljen na prostore, podobno kot notranjost hiše. Kako določiti prostore glede na vaše dejanske bivanjske potrebe, vaš okus in arhitekturo? Vse to so izzivi, s katerimi se srečujemo pri delu s strankami. Kako si sledi zaporedje del, kako do uporabnega idejnega načrta, izvedbenega načrta? Katere strokovnjake in izvajalce potrebujete? Pri prenovi ali novi zunanji ureditvi imajo naše stranke veliko vprašanj, idej, kako vse to realizirati. Čas trajanja: individualno svetovanje poteka 2-uri. Termini možni skozi cel dan do zasedenosti. Info in prijave: predhodna rezervacija termina na info@mizarstvo-kos.si ali 051-615-020 (Petra Kos). Kotizacija na svetovanje: 50 EUR (plačilo po predračunu). Lokacija: Zoom, link vam pošljemo na termin.


PREOBRAZBE ZA PODJETJA : svetovanja na primeru vaše zunanje ureditve

24.11.2022 - S ciljem v slovenski (in evropski) prostor prinesti svežino na področju nadgradnje podjetjem prijazno zunanje okolje, organiziramo 2-urna individualna svetovanja za podjetnice in podjetnike. Termini so možni skozi cel dan. Lepo vabljeni!


50-letnica Območno obrtno-podjetniške zbornice Litija

24.10.2022 - Čestitke ob visokem jubileju, ki ga v tem mesecu praznuje Območno obrtno podjetniška zbornica Litija. Čestitamo vam za odlično delu in vztrajnost. V zbornico se naše podjetje povezuje že od ustavitve našega podjetja, 31 let. Nekaj utrinkov iz slavnostnega dogodka. Hvala za organizacijo. Želimo vam obilo uspeha tudi v prihodnje.


PRAZNUJEMO 31. LET

21.10.2022 - Danes praznujemo in smo hvaležni, da lahko skupaj z našimi sodelavci, strankami, poslovnimi partnerji, lokalnim in širšem okoljem ter drugimi deležniki, pišemo uspešno zgodbo sodelovanja. Leto nazaj smo z namenom ozaveščanja o uporabi različnih drevesnih vrst skupaj posadili 30 različnih gozdnih dreves. Ob tej priložnosti vas lepo vabimo v drevored, ki je obarvan v jesenske barve.


PREOBRAZBA ZUNANJE UREDITVE - PREJ IN POZNEJE

20.09.2022 - Šele ob vselitvi v novogradnjo prebivalci spoznajo, kako je bivati v hiši in zunaj nje. To je izkusila tudi družina z Vrhnike, ki je v letu dni spoznala vse vremenske in človeške vplive, odkrila najljubše kotičke ter našla mesta, ki potrebujejo dopolnitve in izboljšave. Projektna naloga je vključevala ureditev parkirišča, letne kuhinje, umestitev bazena in senčenje terase. Premična senčila in diagonalna forma sta ključ do bivalnih sprememb, ki so izboljšale arhitekturno interakcijo z naravo.


OBIŠČITE NAS NA SEJMU MOS V CELJU

12.09.2022 - Vabljeni na sejem MOS od srede, 14. septembra do nedelje, 18. septembra, kjer se vam bomo predstavili z našimi novostmi. Smo v hali L, prostor 47.


LESENA ZUNANJA PREOBRAZBA → PREJ IN POZNEJE

02.09.2022 - V našem podjetju smo družini iz Logatca zgradili eno fajno, dvobarvno, moderno. Tam se jim godijo najprijetnejše stvari. Preberite v reviji Gradnja in obnova!


GLASUJ ZA LESARIUS - NAJ TURISTIČNO ATRAKCIJO V ZASAVJU

01.09.2022 - Nagrado Zlati kuolm 2022 za najboljšo zasavsko turistično atrakcijo, bo 10. septembra na prireditvi Funšterc v Hrastniku, podelilo uredništvo portala ZON.si. Med petnajstimi ponudniki doživetij se za naziv poteguje tudi 7-čutni muzej Lesarius iz Velike Preske pri Polšniku. Z glasovanjem pomagaj zabavnemu virtualnemu liku Lesarius, da bo zgodbe dreves in lesarskih mojstrov začutilo: slišalo, videlo, vohalo, tipalo, okušalo, intuiciralo in lesarilo čimveč ljudi.


VABLJENI NA OGLED RAZSTAVE V ARBORETUM / 27.7. - 28.8. 2022

29.07.2022 - Sinergija med umetniki Mizarstva Kos, Centra za zunanjo ureditev, 7-čutnega muzeja Lesarius in Arboretuma Volčji Potok je ustvarila »živo predstavo«, ki se poklanja lesarskim mojstrom preteklosti in sedanjosti. Razstavišče pod arkadami je dekorirano z več kot 500 orhidejami, 16-imi celostnimi preobrazbami zunanjih ureditev in 7-čutno muzejsko inštalacijo. To poletje se ne pozabite ustaviti v vrtni arhitekturni dediščini in si ogledati razstavi Lesene in celostne zunanje preobrazbe in Gorenjski balkon z orhidejami.


STROKOVNA EKSKURZIJA

24.06.2022 - Odbor tesarjev oz. sekcija lesarskih strok je za nas lesarje organizirala voden ogled lesenih gradenj v okolici Gradca in ogled proizvodnje križno lepjenega lesa (CLT) Stora Enso. Hvala vsem za organizacijo in prijetno druženje.


RAZPIS ZA DELOVNO MESTO: MONTER LESENIH KONSTRUKCIJ IN VRTNEGA POHIŠTVA

14.06.2022 - Vabljen, da se pridružiš naši ekipi, kjer našim strankam že več kot 30 let izboljšujemo kvaliteto bivanja v zunanjem prostoru. Če si svojo strast našel pri delu z lesom in bi jo rad razvijal, vabljen, da se nam pridružiš. Tvoje delo bo obsegalo montažo lesenih nadstreškov, vrtnih ut, vrtnega pohištva in letnih kuhinj.


VABLJENI NA OTVORITEV RAZSTAVE: LESENE ZUNANJE PREOBRAZBE

12.05.2022 - Ob 30-letnici družinskega podjetja Mizarstvo Kos želimo z razstavo predstaviti pomen celostnega načrtovanja in izvedb v urbanih, podeželskih, turističnih ali poslovnih območjih. Fotografije prej-pozneje vizualizirajo izdelke mizarskih mojstrov in predstavljajo zunanje ureditve slovenskih domov in podjetij. Razstava je doživetje z materijo lesa, namenjena je vsem ljubiteljem gozda in dreves, saj spodbuja k vgradnji in uporabi lesa ter naravnih materialov, prijaznih do okolja in ljudi. Dogodek poteka v soorganizaciji Centra za zunanjo ureditev ter 7-čutnega muzeja Lesarius.


3. DNEVI SLOVENSKEGA LESARSTVA

13.04.2022 - Letošnji Dnevi slovenskega lesarstva so bili osredotočeni na izzive in priložnosti lesne industrije, ki jo čakajo pri prehodu v ogljično nevtralno in digitalizirano družbo. Cilj dogodka je bil okrepiti zavedanje o lesu, spodbujati uporabo lesa pri gradnji objektov in opremljanju doma, informirati javnost o prednostih lesene gradnje in rabe lesa v bivalnem okolju ter njegovem ekološkem pomenu in družbeni odgovornosti.


OBIŠČITE NAS NA SPOMLADANSKEM SEJMU KOMENDA | 8. - 10. april 2022

31.03.2022 - Vljudno vabljeni, da se vidimo v živo. Na Spomladanskem kmetijsko-obrtnem sejmu v Komendi, bomo v šotoru 4 otvorili fotografsko razstavo lesenih in celostnih zunanjih preobrazb. Naše poslanstvo je prikazati kako z lesenimi zunanjimi ambienti izboljšati bivanje pri hišah, kmetijah, podjetjih in turističnih območjih. Pri tem pa uporabiti lokalni les. Na sejmu boste preko Centra za zunanjo ureditev pridobili informacije o vgradnji ostalih naravnih materialov, načrtovanju in izvedbi celotnega zunanjega prostora. Sejem bo za obiskovalce odprt: petek, 08.04.2022 od 10:00-19:00; sobota, 09.04.2022 od 09:00-19:00; nedelja, 10.04.2022 od 09:00-18:00. Parkiranje je brezplačno. Vstop je prost, brez PCT pogoja.


SREČANJE POSLOVNE SKUPINE

03.03.2022 - Delovni sestanek Poslovne skupine Centra za zunanjo ureditev. Član Simon Ogrizek, direktor podjetja FLDC Floral and Landscape Design Consulting, nam je predstavil razstavo Expo 2020, slovenski paviljon in zeleno ureditev Dubaja.


Sinergija bivanja na južni in zahodni terasi

28.02.2022 - Na južni in zahodni strani smo postavili pergoli, ki sta povsem ali delno postavljeni pod streho hiše. Samo senčenje pa rešujemo s tendami ali plezalkami. Da ustvarimo malo več zasebnosti, ali smo zaščiteni pred vetrom in dežjem, smo na obe terasi postavili letvasti steni, ki pa sta ob enem tudi opori za plezalke.


PREOBRAZBE ZA HIŠE: individualna svetovanja na primeru vaše zunanje ureditve

23.02.2022 - Svetovanje je prvi korak, kjer vam pomagamo, kako naprej pri vaši ureditvi. Tudi zunanji prostor ima svoje zakonitosti in je prav tako razdeljen na prostore, podobno kot notranjost hiše. Kako določiti prostore glede na vaše dejanske bivanjske potrebe, vaš okus in arhitekturo? Vse to so izzivi, s katerimi se srečujemo pri delu s strankami. Kako si sledi zaporedje del, kako do uporabnega idejnega načrta, izvedbenega načrta? Katere strokovnjake in izvajalce potrebujete? Pri prenovi ali novi zunanji ureditvi imajo naše stranke veliko vprašanj, idej, kako vse to realizirati.


PREOBRAZBE ZA HIŠE: individualna svetovanja na primeru vaše zunanje ureditve

14.02.2022 - Svetovanje je prvi korak, kjer vam pomagamo, kako naprej pri vaši ureditvi. Tudi zunanji prostor ima svoje zakonitosti in je prav tako razdeljen na prostore, podobno kot notranjost hiše. Kako določiti prostore glede na vaše dejanske bivanjske potrebe, vaš okus in arhitekturo? Vse to so izzivi, s katerimi se srečujemo pri delu s strankami. Kako si sledi zaporedje del, kako do uporabnega idejnega načrta, izvedbenega načrta? Katere strokovnjake in izvajalce potrebujete? Pri prenovi ali novi zunanji ureditvi imajo naše stranke veliko vprašanj, idej, kako vse to realizirati.


PREOBRAZBE ZA HIŠE: individualna svetovanja na primeru vaše zunanje ureditve

19.01.2022 - Tudi zunanji prostor ima svoje zakonitosti in je prav tako razdeljen na prostore podobno kot notranjost hiše (podjetja). Kako določiti prostore, glede na vaše dejanske bivanjske potrebe, vaš okus in arhitekturo, vse to so izzivi, s katerimi se srečujemo pri delu s strankami. Kako si sledi zaporedje del, kako do uporabnega idejnega načrta, izvedbenega načrta? Katere strokovnjake in izvajalce potrebujete? Pri prenovi ali novi zunanji ureditvi imajo naše stranke veliko vprašanj, idej, kako vse to realizirati.


Lesena preobrazba s strokovnjakom: individualno svetovanje za ureditev pri vaši hiši

21.12.2021 - [USMERITVE NA PRIMERU VAŠE UREDITVE] Lesena preobrazba s strokovnjakom je prvi korak, kjer vam pomagamo, kako naprej pri vaši ureditvi. Tudi zunanji prostor ima svoje zakonitosti in je prav tako razdeljen na prostore, podobno kot notranjost hiše. Kako določiti prostore glede na vaše dejanske bivanjske potrebe, vaš okus in arhitekturo? Vse to so izzivi, s katerimi se srečujemo pri delu s strankami. Kako si sledi zaporedje del, kako do uporabnega idejnega načrta, izvedbenega načrta? Katere strokovnjake in izvajalce potrebujete? Pri prenovi ali novi zunanji ureditvi imajo naše stranke veliko vprašanj, idej, kako vse to realizirati. Lokacija: razstavni salon, Velika Preska 1, 1272 Polšnik Čas trajanja: svetovanje poteka 2-uri. Info in prijave: predhodna rezervacija termina na info@mizarstvo-kos.si ali 051-615-020 (Petra Kos) Kotizacija: 30 EUR (plačilo po predračunu).


članek lesena preobrazba / DEGUSTACIJSKI PAVILJON NA BIZELJSKEM

15.10.2021 - Degustacijski paviljon smo postavili na rob dvorišča domačije, z odprtim pogledom na pobočja vinogradov, pašnikov in gozdnih zaplat. Postavljen je natančno v os vinogradniške kleti, kot vez med krajino, kjer se vinski okus razvija in prostorom, kjer vino v sodih zori in se žlahtni.


članek lesena preobrazba / MACESNOVA TERASA S POGLEDOM NA GRINTOVEC

08.07.2021 - V soseski dvokapnic bivalno klimo določa bližina Kamniško-Savinjskih Alp. Tam je na žgočem soncu zrasel gorski macesen, zdaj uporabljen pri gradnji nadstreška na terasi. Zaradi globokega koreninskega sistema se macesnove drevesne lastnosti odražajo v trpežni, elastični konstrukciji in odpornosti na pozebe in mraz. S promocijo lesene dobe in vgradnjo lokalnega lesa želimo drevesne funkcije preslikati v hiše slovenskih družin.


SREČANJE POSLOVNE SKUPINE CENTRA ZA ZUNANJO UREDITEV

19.05.2021 - Gostili smo Poslovno skupino Centra za zunanjo ureditev, kjer se povezujemo podjetja za načrtovanje in opremljanje zunanjega prostora. Znotraj podjetij je nastalo tudi sodelovanje pri muzeju Lesarius. Podjetje Civilum-arhitekturno in gradbeno načrtovanje, je na srečanju predstavilo kako so nadgradili in postavili koncept muzeja. Muzej ni klasičen muzej, kjer lahko razstavljene eksponate samo gledamo, ampak z ročnimi orodji starih lesarskih mojstrov tudi delamo.


članek lesena preobrazba / LJUBLJANSKA LETNA KUHUNJA Z VRTNO LOŽO

16.04.2021 - Prestolnici ne pravijo zastonj “mesto z zeleno dušo”, saj skriva takšne čarobne kotičke. S primerom dokazujemo, da je sredi mesta mogoče živeti v stiku z naravo, notranjost povezati z bivanjem na prostem, izkoristiti sončno svetlobo in energijo ter urediti zasebne prostore za prosti čas. Leseno rešitev povezuje minimalistična pergola z letno kuhinjo, jedilnico in vrtno ložo.


IZRIS 3D VIZUALIZACIJ

01.04.2021 - 3D vizualizacije omogočajo vpogled kako bo na koncu del izgledala letna kuhinja in terasa, kakšna bo umestitev v prostor. V dogovoru z naročnikom pripravimo več konceptov, izvedbenih detajlov in barvnih študij.


članek lesena poslovna preobrazba / KORONSKA REŠITEV

10.02.2021 - Čas, v katerem živimo, zahteva prilagoditve tudi v podjetjih. Zaposleni se običajno zberejo v času malice. Glede na to, da so zunanji prostori varnejši in omogočajo druženje na večjih razdaljah, smo za ureditev "zelene cone" oblikovali in izdelali večnamenski lesen nadstrešek in pokrito kolesarnico.


Svetovanje na daljavo: kako nadgraditi svoj zunanji prostor za kvalitetnejše bivanje

16.01.2021 - Svetovanje je prvi korak, kjer vam pomagamo, kako naprej pri vaši ureditvi. Tudi zunanji prostor ima svoje zakonitosti in je prav tako razdeljen na prostore podobno kot notranjost hiše. Kako določiti prostore, glede na vaše dejanske bivanjske potrebe, vaš okus in arhitekturo, vse to so izzivi, s katerimi se srečujemo pri delu s strankami. Kako si sledi zaporedje del, kako do uporabnega idejnega načrta, izvedbenega načrta? Katere strokovnjake in izvajalce potrebujete? Pri prenovi ali novi zunanji ureditvi imajo naše stranke veliko vprašanj, idej, kako vse to realizirati. Predhodno nam pošljete fotografije vaše hiše ali podjetja in okolice, da vidimo celoten vaš zunanji prostor ter tloris hiše (podjetja) in parcele. Svetovanje poteka preko programa Zoom https://zoom.us/, ki si ga naložite na računalnik. Priporočamo, da imate tudi kamero, da se lahko vidimo in sestanek na daljavo približamo sestanku v živo. Program Zoom omogoča, da vidite na naš zaslon. Nekaj minut pred terminom vam pošljem povezavo, da se povežemo. Svetovanje poteka 2-uri. Kotizacija je 30 eur in jo poravnate po predračunu in s tem potrdite rezervirani termin. Prijave na 051-615-020 ali info@zunanjaureditev.com (Petra Kos).


ČUTNO 2021 /// novoletne misli Mizarstva Kos

08.01.2021 - Drage stranke, poslovni in družinski prijatelji! Naše podjetje Mizarstvo Kos letos praznuje 30 let. ✨ Zasnovali smo vizijo lesena doba 2020-2050, ki je sestavljena iz sedmih razvojnih vej: dediščina, zdravje, bivanje, glasba, kulinarika, šport in moda. Uvodno dejanje je odprtje 7-čutnega muzeja Lesarius ????, kjer smo navdih za prihodnje delo iskali pri sedmih lesarskih mojstrih: kolarju, tesarju, mizarju, rezbarju, sodarju, strugarju in pletarju. Zato Vam novoletne misli pošiljamo preko sporočila čutnih gibljivih slik. Srčno upamo ❤️, da čimprej pride čas, ko se vidimo pri nas.


Sobotno svetovanje na daljavo za lastnike hiš/podjetij - "Kako prihraniti z načrtno ureditvijo zunanjega prostora?"

10.12.2020 - Tudi zunanji prostor ima svoje zakonitosti in je prav tako razdeljen na prostore podobno kot notranjost hiše (podjetja). Kako določiti prostore, glede na vaše dejanske bivanjske potrebe, vaš okus in arhitekturo, vse to so izzivi, s katerimi se srečujemo pri delu s strankami. Kako si sledi zaporedje del, kako do uporabnega idejnega načrta, izvedbenega načrta? Katere strokovnjake in izvajalce potrebujete? Pri prenovi ali novi zunanji ureditvi imajo naše stranke veliko vprašanj, idej, kako vse to realizirati.


Lesena preobrazba s strokovnjakom: svetovalne urice za stranke

04.12.2020 - Lesena preobrazba s strokovnjakom je prvi korak, kjer vam pomagamo, kako naprej pri vaši ureditvi. Tudi zunanji prostor ima svoje zakonitosti in je prav tako razdeljen na prostore, podobno kot notranjost hiše. Kako določiti prostore glede na vaše dejanske bivanjske potrebe, vaš okus in arhitekturo?


članek / PREOBRAZBA NA PRIMORSKEM - ZA NAJU, ZA VNUKE, ZA PRIJATELJE!

02.12.2020 - Starejši podjetniški par se iz tujine počasi vrača v domače vode, domači zrak, k sredozemskim zakladom in starim prijateljem na primorsko. Prvotni načrt nakupa nove hiše na slovenski obali se je s posvetovanjem v lokalnem arhitekturnem biroju Civilum prelevil v obnovo pritličnega dela hiše s celovito preobrazbo zunanje ureditve. Lokacija sicer ne ponuja razgleda na morje, vendar je nov načrt, sredi pol-urbanega okolja vendarle ponudil povezavo z naravo, oddih ter ambient z minimalnim vzdrževanjem.


PREDSTAVITEV NA MEDNARODNI KONFERENCI

29.10.2020 - S prispevkom na temo poslovna odličnost smo z "Akademijo poslovne odličnosti" sodelovali na 39. mednarodni konferenci o razvoju organizacijskih znanosti, ki jo je organizirala FOV Univerza v Mariboru. https://konferenca.fov.um.si/


članek / BIVATI Z NAJBOLJŠIM ČLOVEKOVIM PRIJATELJEM - lesena preobrazba

23.09.2020 - V dolini Poljanske Sore se na osončeni legi razprostira parcela, kjer živita skrbnika dveh psov. Lokacija definira v hrib zarezano dvokapnico z nadstreškom za avtomobila in lopo. V ograjenem vrtu se oboji lahko nadihajo svežega zraka, na sprehodu po gozdnem hribu pa raziskujejo in doživljajo okolico svojega doma.


članek / ZASAVSKI ZEN - LESENA PREOBRAZBA

26.08.2020 - V času pretiranega kopičenja stvari in potrošniške kulture hrepenimo po umiritvi in sprostitvi. Odgovor na to so preprosti (minimalistični) zunanji prostori za počitek in osredotočanje na tisto, kar nas radosti.


PRENOVA NA PRIMORSKEM

03.07.2020 - Lesen paviljon je del prenove zunanje ureditve hiše na Primorskem. Streha paviljona je narejena z modularnim satovjem iz macesna in služi za senčenje ali kot opora za rastline plezalke. Na streho je možno dodati tudi dodatno zaščito pred dežjem. Na vzhodni stranici je postavljena drsna stena, ki ščiti pred uličnimi pogledi in dopoldanskim soncem.


članek / VISOKE GREDE NE SODIJO SAMO NA VRT

20.05.2020 - Družina v nadstropju je želela živeti med rastlinami v vrtu. »Rešilna bilka« je postal prizidek, ki je spodnjim stanovalcem povečal bivalni prostor, zgornjim pa omogočil stik z naravo. Prisojna terasa v predmestju Kamnika je urejena v zeleno ploščad z visokimi gredami, letnim kuhinjskim pultom in vrtno klopjo.


NOVO / SVETOVANJA NA DALJAVO - KAKO UREDITI SVOJ ZUNANJI PROSTOR

27.03.2020 - Tudi mi smo se v tem času prilagodili novim razmeram. Strankam nudimo svetovanja na daljavo, ki so se prav tako izkazala za učinkovita kot svetovanja v živo. Predhodno nam pošljete fotografije vaše hiše (podjetja, če bo nadstrešek pri podjetju) in okolice, da vidimo celoten vaš zunanji prostor ter tloris hiše in parcele. Svetovanje poteka preko programa Zoom https://zoom.us/, ki si ga naložite na računalnik, če imate kamero, da se lahko tudi vidimo. Program Zoom omogoča, da vidite naš zaslon. Nekaj minut pred terminom vam pošljem povezavo, da se povežemo. Svetovanje poteka 2-uri. Kotizacija je 30 eur in jo poravnate po predračunu in s tem potrdite rezervirani termin. Več informacij na 051-615-020 (Petra Kos).


članek / OCVETLIČENA TERASA POD NADSTREŠKOM

12.03.2020 - V tipični družinski hiši iz 70-ih let prejšnjega stoletja, bivajo tri generacije. Prva jo je pred 45-imi leti zgradila, druga pa je pred leti investirala v njeno celovito energetsko in zunanjo prenovo. S toplotnim ovojem stavbe so povečali energetsko učinkovitost in zmanjšali obratovalne stroške, z balkoni in lesenimi nadstreški pa povečali bivalno udobje.


članek / PREDVRTNA NADSTREŠKA ZA HOJO PO SUHEM

24.02.2020 - Mizarska obdelava z dvojnim brušenjem, trojnim barvanjem, nevidnimi elektro in vodovodnimi instalacijami izraža čist, eleganten videz. Nadstrešek oblikovno dopolnjujejo horizontalne letve, pobrani gredni zaključki in krovsko-kleparske obrobe. Leseni stebriščni piedestali pa služijo pokritju kovinskih sider in objekt vizualno povzdignejo od tal. Kako prenoviti predvrt od avtomobila do praga pa v letošnji prvi preobrazbi.


Ambasadorji lokalnega razvoja: JOŽE KOS - vizionar, povezovalec in motivator

24.01.2020 - Direktor Jože Kos z Velike Preske je človek, ki mu veliko pomenijo družina, povezovanje, druženje, delo, tradicija in narava. V svojih 60 letih je ustvaril veliko dobrega zase, za svojo družino, svoj kraj in skupnost, v kateri živi. Preberite zapis Mije Bokal.


video / LESENA DOBA 2020

08.01.2020 - Pred 2 milijardi let se je zgodila ledena, zdaj prihaja lesena. Doba, kjer bomo izkušali 5 čutov skozi materijo lesa, ustvarjali bivanjske harmonije in s spoštovanjem delili vrednote lesarskih mojstrov. Zato Vam v letu 2020 želimo, da gozd in les vključujete v vaše življenje in z zanosom odgovorite na podnebne spremembe. *LESENA DOBA, PRIHAJAMO! Ekipa Mizarstva Kos


PREJELI ZNAK POSLOVNE ODLIČNOSTI

13.12.2019 - "Certifikat odličnosti je simbol prepoznavnosti integrirane kakovosti, ki jo dosegajo samo najboljša podjetja. Nenehno se želijo izboljševati in ob tem stremijo k zadovoljstvu kupcev in okolja, v katerem delujejo." Direktorju Jožetu Kosu je v okviru novoletnega poslovnega srečanja skupine Center za zunanjo ureditev, znak slavnostno podelil ocenjevalec Akademije poslovne odličnosti in certificirani EFQM trener, Jožef Vončina. Postopek pridobitve po modelu odličnosti EFQM (European Founation for Quality Management) analizira kazalnike uspešnosti in doseganje kakovosti v procesih, poudarek je na sledljivosti, kontrolnih postopkih, upoštevanju predpisov in standardov, na ekološki osveščenosti, doseganju planiranih ciljev, zadovoljstvu poslovnih partnerjev, strokovnem usposabljanju zaposlenih ter bonitete v finančnem poslovanju.


7.12.2019 in 14.12.2019-SVETOVALNI DNEVI ZA STRANKE

07.12.2019 - Na svetovanju vas usmerimo, kako naprej pri vaši ureditvi. Tudi zunanji prostor ima svoje zakonitosti in je prav tako razdeljen na prostore, podobno kot notranjost hiše. Kako določiti prostore glede na vaše dejanske bivanjske potrebe, vaš okus in arhitekturo? Vse to so izzivi, s katerimi se srečujemo pri delu s strankami. Kako si sledi zaporedje del, kako do uporabnega idejnega načrta, izvedbenega načrta? Katere strokovnjake in izvajalce potrebujete? Pri prenovi ali novi zunanji ureditvi imajo naše stranke veliko vprašanj, idej, kako vse to realizirati. Pokazali vam bomo naš pristop in kaj lahko naredimo za vas. Individualno svetovanje in predstavitev razstavnega salona poteka 2-uri. Kotizacija 30 eur. Potrebna je predhodna rezervacija termina na info@mizarstvo-kos.si ali 041-351-929. Za svetovanje potrebujemo fotografije vaše hiše in okolice iz vseh strani (S,J,V,Z) in tloris vaše hiše in parcele (mapna kopija). Gradiva nam jih predhodno pošljete na e-naslov info@mizarstvo-kos.si


POKLICNI BAZAR /// perspektivni poklic *mizar

19.11.2019 - Devetarji, zakaj izbrati poklic mizarja, lesarskega tehnika ali obdelovalca lesa? To vam na poklicnem bazarju razkrijemo preko predstavitve podjetja Mizarstvo Kos. Ne zamudite priložnosti, saj bodo srednje šole in različni poklicni profili podjetij iz lokalnega okolja občin Litija in Šmartno pri Litiji zbrani na enem mestu že pred spomladanskimi "informativci". Dobimo se v četrtek, 21.11.2019 ob 17:30 - 19:00, v Osnovni šoli Litija, Ulica Mire Pregljeve 3. * P.s. Zavod RS za zaposlovanje je v letošnjem septembru izvedel pilotno raziskavo Poklicni barometer. Tako je ugotovil, kakšno bo v letu 2019 razmerje med ponudbo in povpraševanjem kadra glede na posamezne poklicne skupine. Mizar se uvršča v skupino kjer kadra primanjkuje.


e-članek / SLOVENSKI MACESEN NA GANKU POČITNIŠKE HIŠE

10.10.2019 - Ograje in podnice so izvedene s prilagojeno visokogorsko macesnovino, ki v Sloveniji raste v Julijskih, Savinjskih Alpah in Karavankah na nadmorski višini od 560 do 1950 m. Les je odporen proti glivam, atmosferilijam in kislinam, smolnati kanali so skoraj nevidni, značilno rdečkasto jedrovino pa ohranjamo z lazurnimi premazi in olji (na zraku namreč potemni oz. pridobi zaščitno sivkasto patino).


ERAZMUS+ ŠTUDENTKI NA DELOVNI PRAKSI V MIZARSTVU KOS

08.07.2019 - Naši ekipi sta se pridružili Avstrijki Amina in Chiara, študentki HTL Villach, Višje tehniške šole v Beljaku, oddelek za notranjo arhitekturo. Ob podpori programa Erazmus+ bosta z delovno prakso v tujini izpopolnili jezikovno in medkulturno komuniciranje, podjetniške sposobnosti in mehke veščine, ki jih delodajalci močno cenimo.


članek / LESENA PREOBRAZBA V LOGATCU

03.07.2019 - Privilegij življenja v hiši je lasten vrt, ki predstavlja sprostitveno okolje za stanovalce, s pogledom pa lahko navdihuje tudi bližnje sosede. Kako na višjo kakovost zunanjega prostora vpliva izbor barv in materialov ter od česa je odvisna velikost avtomobilskega nadstreška pa preberite v današnji tiskani prilogi Moj dom. Ste vedeli, da mora zanesljiv nadstrešek izpolnjevati štiri zaščitne vloge: strešno, vetrno, senčno in zasebno?


referenca | INFORMACIJSKI CENTER POLŠNIK

10.06.2019 - V program za zunanje ureditve vključujemo tudi počivališča in ureditev informacijskih turističnih točk. V kontekstu selfi okvirjev (Ostrež, Glinjek) smo projektno, oblikovno in grafično izvedli velikoformatno tablo z lesenim okvirjem, ki je hkrati tudi naslon klopi ter dodali grb in koš za smeti s pepelnikom. Za počitek pohodnikov, kolesarjev in vseh obiskovalcev je sedaj na voljo oprema javnega prostora, ki je izdelana iz globinsko impregnirane smreke, sestavljena z nerjavečimi elementi in dopolnjena z informacijami kraja. Preverite, preobrazba je očitna, tako vizualna, kot podatkovna!


članek | LESENO HIŠNO OKRASJE

15.05.2019 - Ste vedeli, da tudi hiša potrebuje okrasni nakit? Seveda! In to takrat, ko želimo zakriti, skriti ali prekriti betonske jaške, smetnjake, kuhinjske lonce, drva ali zunanjo hišno enoto. Z dobrim načrtom pridobimo uporabne lesene vrtne finese ...


sejem | POMLADNI KMETIJSKO-OBRTNI SEJEM KOMENDA 2019

11.04.2019 - Vabljeni v našo sejemsko letno kuhinjo, kjer boste prejeli nasvete kako z lesom polepšati okolico vašega doma, kmetije, hišice ali podjetja. Teme strokovnih nasvetov bodo letne kuhinje in lesene preobrazbe, od načrta do izvedbe, les v gradbenem in arhitekturnem načrtovanju, les v sožitju z zasaditvijo in vzdrževanje lesa. Od 12. - 14. 4. nas najdete v šotoru 5.


članek | PREOBRAZBA PRI BABI IN DEDU

03.04.2019 - Tako ju kličejo vnuki, ki uživajo v pokriti letni kuhinji in jedilnici, neskončni ljubezni in dobri hrani starih staršev. Babi vmes uči o skrbi za rastline in vrtnarjenju, deda pa deli modre nasvete o peki na žaru. Kdo ne bi užival v njunem vrtu?


članek | LESENA UREDITEV PRI HIŠI DVOJČEK

31.03.2019 - Trdne temelje je potrebno zgraditi tudi z najbližjimi sosedi, saj so ti ključni za prijetno bivanje v soseski. Če uredimo zunanjost hiše sosedu podarimo najlepši razgled in postanemo zgled. Kako pa spojena vrtova urediti v zunanje zasebne kotičke? Prej in pozneje v današnji prilogi Moj dom.


lesena preobrazba prej/potem | DEDKOV PAVILJON: DEDIŠČINA, KI OSTAJA

23.01.2019 - "V deželi Jurija Vege živi družina, ki je s povečanjem članov postala preštevilčna za bivanje v osemkotnem paviljonu starega očeta. V majhnem, urejenem vrtu sredi gručastega naselja pa je prostora zmanjkalo tudi za obiskovalce. Zato je ‘mlajša družina’ naredila kuhinjski pult, kupila prenosni žar, napeljala vodo in postavila večjo jedilno mizo. Vključili smo se, ko je senčnik postal premajhen, peka na soncu neprijetna, v dežju pa je bilo potrebno bežati v pretesno uto ali hišo. Stanovalci so potrebovali vrtni nadstrešek pod katerim se bodo družile vse generacije."


vabilo | Moderirana delavnica Poslovne skupine Centra za zunanjo ureditev

22.01.2019 - Vodena delavnica za krepitev odnosov je namenjena članom skupine in podjetjem, ki si želijo sodelovati pri ureditvah zunanjega prostora na ključ in pri interdisciplinarnem razvoju novih produktov za opremljanje zunanjega prostora. Informacije in prijave na 041 351 929 (Petra Kos). Kotizacija za udeležbo na delavnici in prigrizek je 35 EUR + DDV/osebo.


video | M-OBILNO 2019

09.01.2019 - Spoštovane stranke, poslovni in družinski prijatelji! Želimo, da razširite komunikacijske povezave, mobilizirate vrednote in trosite obilje dobrih odnosov. Hodite s snegom v laseh, zaščito pa poiščite pod domačo leseno streho. Obilno mobilno mahamo Devetnajstki in Vam! Ekipa Mizarstva Kos


sejem | WEINIG InTech 2018

18.10.2018 - Polšniška "oblikovalca in predelovalca lesa" iskala rešitve za tehnologije prihodnosti ...


članek | SODOBNA LESENA PREOBRAZBA

04.04.2018 - V novodobnem gorenjskem naselju hitro opazimo sodobno hišo, ki očara z eleganco in čistimi linijami. Notranji atrij v pritličju smo z lesenim nadstreškom optično podaljšali v vrtni bivalni prostor in naravo preslikali v dom. Zakaj so prebivalci zamenjali intenzivno rdečo za pastelno belo? Preglejte fotografije prej-potem, preberite članek in vse vam bo jasno!


članek | LESENA PREOBRAZBA "STARE MESTNE GOSPE"

07.03.2018 - V 19. stoletju niso razmišljali o pripravi hrane, počitku in druženju na vrtu. Zato smo hojo okoli hiše do vrta skrajšali z odprtino v nadstropju ter preko macesnovega stopnišča pot speljali direktno na vrt. Uporabniška rešitev je vnesla oblikovno razgibanost ter poskrbela za optično zmanjšanje objekta. Ali veste, da lesena letna rezidenca premore tudi toaleto?


PAMETNE VASI V SRCU SLOVENIJE

05.03.2018 - Na pobudo evropskega poslanca Franca Bogoviča in litijskega župana Francija Rokavca, je na regionalnem omizju Pametne vasi - nove tehnologije in koncepti za ohranitev podeželja, podjetnik Jože Kos predstavil primer iz prakse: POLŠNIK 1995-2035 IN RAZVOJNA VAS VELIKA PRESKA. Sporočilo predstavitve je bilo jasno: "Razvijamo človeški kapital, ki je vreden veliko več od tovarn in računalnikov." Krajevna skupnost Polšnik je kraj 700-ih prebivalcev, kjer v osmih društvih združujemo talente/znanja in na konceptu vizije, za katero smo prejeli tudi evropsko nagrado, delujemo povezovalno. Vizija temelji na treh razvojnih stebrih: gospodarskem, prireditvenem in romarskem turizmu.


SODELAVKA PETRA POSTALA MREŽNICA MESECA

13.02.2018 - Ponosni smo na našo mrežnico Petro Kos, ki je aktivno vključena v delovanje poslovne skupine BNI Ethos Celje. Čestitamo!


članek | STE ŽE SLIŠALI ZA LESENO ENOTO IN-OUT?

02.02.2018 - Zaradi hitrega tempa se bivanje iz zaprtih notranjih prostorov seli navzven. Sprostitev ali delovno okolje najdete v leseni enoti, ki jo lahko postavite v industrijski coni, zasebnem vrtu ali priljubljenem turističnem območju. Za kaj vse jo koristimo? Preberite v članku.


novost | LESENA MOBILNA HIŠKA houzEKO

17.01.2018 - Sorazvijamo novost za tržišče in cestišče. Po idejnih zamislih vodje projekta, Davida Kodarina iz Zavoda Mobilno to go & arhitektov Civilum, se v naši delavnici ustvarja prototip lesene houzEKO enote. To ni samo mobilna bivalna hiška na kolesih (s kuhinjo, kopalnico in spalno mansardo), temveč samozadosten koncept s trajnostnimi tehnologijami za življenje brez odpadkov in avtomatsko predelavo hrane. Kdo bi živel v prostorski majhnosti in samozadostnem obilju?


video | SESTAVLJAJMO IDEJE DO VRŠIČKA 2018

01.01.2018 - Spoštovane stranke, ​poslovni in družinski prijatelji! Želimo Vam, da v družine in ekipe vnašate zamisli in pomagate pri sestavljanju čisto do vršička. Tako bomo kot drevesa zrasli v kvalitetno skupnost. Začnite z ogledom video sestavljanke in ideje ponesite v prihodnost! Ekipa Mizarstva Kos, ki deluje V poslanstvu dreves​.


POSTALI ČLANI BNI ETHOS CELJE

28.11.2017 - BNI (Business Network International) je največja organizacija na svetu za poslovno in podjetniško mreženje. Svojim članom nudi možnost za pridobivanje novih strank, kontaktov in izmenjavo idej. BNI Ethos vidimo kot potencial v izmenjavi podjetniških izkušenj, sodelovanju različnih strok in priložnost za razvoj novih storitev in produktov s sočlani, priporočanje članov, pridobivanje novih poslov za skupino in za naše podjetje. Z veseljem se bomo udeleževali izobraževanj, ki jih organizira BNI za svoje člane, kjer je priložnost za podjetniški in osebni razvoj ter spoznavanje novih ljudi.


ŽE 25 LET ČLANI OOZ LITIJA

24.11.2017 - V petek, 24.11.2017 smo se ob 45-letnici zbornice veselili z obrtniki in podjetniki, ki povečini izhajamo iz mikro in majhnih družinskih podjetij*. Nagovoril nas je predsednik OOZ Litija, g. Marko Godec, litijski in šmarski župan, g. Franci Rokavec in g. Rajko Meserko ter predsednik OZS, g. Branko Meh. Direktor g. Jože Kos je za dolgoletno članstvo v Območni obrtno-podjetniški zbornici Litija prejel jubilejno priznanje, ki ga je v njegovem imenu sprejela naslednja generacija družinskega podjetništva, hčerka Petra Kos. Čestitke vsem ostalim prejemnikom priznanj. *Po oceni družbe Ernst & Young ima v Sloveniji med vsemi podjetji kar 83 odstotkov družinsko lastništvo. Zaposlujejo 70 odstotkov aktivnega prebivalstva in prispevajo 67 odstotkov dodane vrednosti, ki dosega okoli 20 milijard evrov na leto.


ZA INOVATIVNA LESENA SENČILA PREJELI POHVALO MOBIL OPTIMUM 2017

15.10.2017 - Tako obiskovalci, kot strokovna žirija 44. mednarodnega sejma Ambienta v Zagrebu, so opazili inovacijo našega podjetja: LESENA POMIČNA STROPNA IN STENSKA SENČILA. Prejeli smo pohvalo v kategoriji Mobil Optimum 2017, kjer se ocenjuje produkte garantirane kvalitete. Pod kategorijo "oprema za zunanje ureditve in bivanje" so ocenjevalci upoštevali kriterije: material in konstrukcija rešitve, tehnologija izvedbe, kvaliteta, tržišče, eksploatibilnost in dizajn. Lesena senčila niso samo produkt kvalitete, zagotavljajo izboljšano uporabniško vrednost in dvigajo estetski doprinos objektov pri hiši. Drsna lesena senčila poleg zaščite pred soncem, premikamo kot vetrno, dežno ali zasebno bariero ustvarjeno v poslanstvu dreves. Mi pravimo, da drevo uporablja krošnjo z listi, ljudje pa nadstrešek s senčili.


SEJEM AMBIENTA ZAGREB | 11. - 15. oktober 2017

09.10.2017 - Na 44. mednarodnem sejmu Ambienta v Zagrebu bomo predstavili načrtovanja in izvedbe zunanjih lesenih izdelkov za hiše, poslovne in počitniške objekte. Vabljeni, da nas obiščete v hali 8, na razstavnem prostoru št. 11. Sejem bo odprt od 10.00 - 19.00 ure (čez vikend do 20.00). Pričakujemo vas v toplem lesenem ambientu.


SREČANJE ČLANOV SEKCIJE LESNIH STROK

22.09.2017 - Udeležili smo se tradicionalnega strokovnega srečanja sekcije lesnih strok pod lesenim kozolcem, kjer sta nas pozdravila gostitelja Branko Meh, predsednik OZS in Jože Prikeržnik, direktor Direktorata za lesarstvo na MGRT. Svetovalno-izobraževanje je temeljilo na temah: "Ko vas obišče delovni inšpektor" in "Drugačen ni napačen". Inženir lesarstva Simon Drnovšek, pa nam je predstavil tudi svetovne trende v gradnji z lesom. V lesnem znanju in mreženju smo se povezovali trije člani iz Polhove dežele: Mizarstvo Otmar (Mamolj), Tesarstvo Bučar (Tepe) in Mizarstvo Kos (Velika Preska).


Leitz & Lignorama

07.07.2017 - S partnerjem Leitz Slovenia smo obiskali podjetje Leitz Austria, ki je vodilni proizvajalec profesionalnega orodja za obdelavo lesa in rešitev za optimizacijo proizvodnje. Matično podjetje Leitz Germany deluje na vseh kontinentih sveta, s 30 hčerinskimi podjetji, 15 proizvodnimi obrati in 180 brusilnicami, kjer je zaposlenih preko 3400 ljudi. V avstrijskem obratu smo občudovali inženirske inovacije, spodbujanje timskega dela z nagradami na področju optimizacije procesov, urejenost proizvodnje in njeno robotiziranost ter lastno vajeniško delavnico, ki sodeluje z lokalnimi in svetovnimi izobraževalnimi inštitucijami (tudi Univerzo v Ljubljani). Vzajemno smo predstavili naši dve mikro podjetji, Mizarstvo Kos in Center za zunanjo ureditev iz lesno bogate Polhove dežele, ki se v razmišljanju ujemata s filozofijo velikih. Prodaja rešitev za izboljšanje uporabniške izkušnje (produkti so posledica), uspešnost, optimizacija in kakovost poslovanja, vlaganje v mlad kader, sodelovanje z lokalnim okoljem in skrb za dediščino prednikov, so skupne točke naših delovanj. Hvaležni smo jim, da so nas popeljali tudi skozi paviljon Lignorama, muzej lesa in orodij, ki je prvotno služil, kot avstrijska hiša na zimskih olimpijskih igrah v Naganu (Japan, 1998). V zahvalo smo v muzejski knjižnici odložili knjigo "V poslanstvu dreves". Danke vielmals! Dobrodošli tudi pri nas!


DEFIBRILATOR NA VELIKI PRESKI PRI MIZARSTVU KOS

05.07.2017 - V želji po reševanju življenja v primeru zastoja srca, smo v mesecu juniju 2017 postavili avtomatski zunanji defibrilator, ki se nahaja v zgornji etaži med stanovanjsko hišo in poslovnimi prostori Mizarstva Kos na Veliki Preski 1 (poleg kontrolne točke Badjurove krožne poti). Pobudo za nabavo je dala Mateja Vozelj iz Velike Preske, ki je ob svojem jubilejnem praznovanju izvedla dobrodelno akcijo. Predsednik vaške skupnosti Velika Preska Franci Kaplja je nadaljeval z zbiranjem sredstev po vaseh Velika Preska, Borovak, Zglavnica in Ljubež. Nabavo in postavitev je izvedlo Mizarstvo Kos, ki je tudi skrbnik AED - avtomatskega eksternega defibrilatorja. (Jože Kos 041 615 020, info@mizarstvo-kos.si). Dostavo in izobraževanje vaščanov pa podjetje: MiDS inteligentno reševanje življenj d.o.o, Kvedrova cesta 2, 1000 Ljubljana, Andraž Ogorevc 040 458 486,(info@ihelp.si, www.ihelp.si). HVALA VSEM, KI STE PRISPEVALI!


Profesorji SŠ za lesarstvo na obisku v podjetju Mizarstvo Kos

27.06.2017 - Kolektiv Srednje šole za lesarstvo Škofja Loka je takole zapisal: "V torek, 27. junija 2017, smo si učitelji strokovnih in splošnih predmetov, praktičnega pouka, svetovalna delavka in ravnatelj ogledali vaše podjetje. Veliko pozitivnega smo o vas že slišali, vendar smo bili nad vašimi idejami, izvedbo, projekti ponovno navdušeni. Morda tudi zato, ker vizijo in poslanstvo naše šole v zadnjih letih gradimo prav na podobnih idejah - šola postaja prostor ustvarjalnega nemira. Hvala vam za prijeten sprejem in veliko uspeha pri vašem delu še naprej!"


LESATON | Nasekajmo lesene ideje za turizem | 30./31.5.2017

22.05.2017 - Si kreativec ali kakšnega poznaš? Misliš, da je slovenski les še neizkoriščen potencial? Želiš, da bi bila Slovenija še bolj privlačna za turiste? Potem se prijavi na LESATON, kjer starostne omejitve ni! LESATON je dogodek​, ki bo potekal dva popoldneva v Ljubljani. Iskali bomo ideje, kako povezati LESARSTVO+TURIZEM.​ Udeleženci se boste povezali v skupine in s skupnimi močmi izmenjavali znanja​, reševali izzive in izumljali rešitve​.​ Prideš na sečnjo idej? Si upaš postati sekač? Več na: www.facebook.com/lesaton/ Dogodek v sodelovanju z Biotehnično fakulteto in Mizarstvom Kos, organizira študentka oddelka za lesarstvo, Tajda Mrzel.


članek | Lesena preobrazba prej-potem: Prostorske danosti vplivajo na zasnovo

17.05.2017 - Pri zasnovi lesenih objektov okoli hiše so pomembni: orientacija neba, podnebje, sosedje, obiskovalci, promet, arhitektura hiše in navade prebivalcev. Preberite zakaj je ključen uporabnostni vidik?


POMLADNI SEJEM KOMENDA 2017

07.04.2017 - Na Spomladanskem kmetijsko-obrtnem sejmu smo predstavili svoje lesene preobrazbe in celostne lesene ureditve. Sejemski prostor smo posvetili drevesom, lesu in ozaveščanju o gozdu in naravi.


članek | Lesena preobrazba prej-potem: Trojna bivanjska rešitev, multifunkcijski leseni nadstrešek

05.04.2017 - Projekt izvedbe je bil za nas koordinacijski izziv, pri katerem se je dopolnjevalo 16 podjetij. V današnjem članku preberite za katere tri bivanjske funkcije je bil oblikovan leseni nadstrešek.


certifikat | PRIPOROČENI IZVAJALEC 2017

28.03.2017 - Prejeli smo certifikat Priporočeni izvajalec 2017. Izbrani so nas na podlagi kvalitetnega dela, ocen naših strank, dobrega poslovanja in odzivnosti. Certifikat je prejelo le 5 % podjetij od 5775 izvajalcev, ki svoje storitve ponujajo na portalu Moj mojster.


članek | Lesena preobrazba prej-potem: Trikotni vrtni biser

08.03.2017 - Vsem damam, ki danes praznujejo svoj dan, podarjamo marelično beli trikotni vrtni biser, ki ga zaznamuje leseni nadstrešek, vrtna uta, kuhinjska polica, sončna terasa nad drvarnico in balkonska ograja. Ženske, ne pozabite verjeti, da biser v domu ustvarjate ve!


LETNO SREČANJE IMETNIKOV CERTIFIKATA ODLIČNOSTI

23.01.2017 - Smo eni izmed 850-ih podjetnikov in družb s certifikatom Excellent SME Slovenia, ki ga izdaja Gospodarska zbornica Slovenije. Čeprav predstavljamo le 1,7 % vseh gospodarskih družb, dosegamo kar 12-odstotni delež po ustvarjenem dobičku, 6,6-odstotni delež po prihodkih, 7-odstotni delež po ustvarjeni dodani vrednosti, 6-odstotni delež po številu zaposlenih in imamo za 1/6 višjo dodano vrednost na zaposlenega. Na letnem srečanju imetnikov certifikata Excellent SME Slovenia sta nas nagovorila generalni direktor GZS, Samo Hribar Milič in državna sekretarka Eva Štravs-Podlogar iz Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Preko recepta za kreativnost smo se izobraževali z mag. Nastjo Mulej in se nasmejali z avtorjem najbolj prodajane knjige leta 2016, "sLOLvenski klasiki 1", Boštjanom Gorencem Pižama.


članek | Lesena preobrazba prej-potem: Prenovljena hiša zaživi z arhitekturno skladnimi lesenimi nadstreški

18.01.2017 - Izšel je prvi letošnji primer prenovljene poslovno-stanovanjske hiše, kjer z arhitekturno skladnimi nadstreški ločujemo javno od zasebnega. Preberite kako hiša pozdravlja poslovne obiskovalce in kje nudi zavetje družini?


pohod | MIZARSTVO KOS V OGLARSKI DEŽELI

04.01.2017 - Sodelavci Mizarstvo Kos smo se z družinskimi člani podali na pobožični pohod po Oglarski poti. Vodil nas je naš Marjan, ki živi v tej lepi deželi. Njegova žena Mili nam je zjutraj pripravila okrepčilo in devetnajstčlanska pohodniška četica se je podala na štiriurno pot. Po poti med zaselki, travniki, drevesi in potoki smo srečali osla Pepita in se ustavili na Oglarski domačiji Brinovec, kjer nas je šestčlanska družina sprejela in poučila o oglarjenju ter nam pripravila oglarsko malico iz kotla in črni oglarski kruh. Nekaj pogumnežev pa se je lotilo tudi ročnega žaganja drv. Po pozdravu smo polni energije zakorakali do slapa Bena ter se povzpeli do Dobovice in zasluženega kosila. Kot velika družina smo nazdravili uspešnemu poslovnemu letu in odšli na oddih.


SVETLOBNI VSTOP V 2017

21.12.2016 - Za ljudi povezane z bitjem narave, je zimski solsticij prelomnica za izdih in vdih novega letnega cikla, saj bo sončne svetlobe na Zemlji vsak dan več. Drevesa so prešla v tišino, poglobljeno meditacijo in prehajanje na spomladanske spremembe. Petindvajsetletniki Vam zato želimo, da Božič in novo leto preživite v umirjenem ritmu dreves in se z naravo prebudite v aktivni in žareči krogotok. SVETLOBNI VSTOP V NOV CIKEL PRAZNUJEMO S 25-SEKUNDNO VIDEO ČESTITKO MED DREVESI! Vse dobro v prihajajočem letu želi ekipa Mizarstva Kos ~ Jože, Breda, Petra, Špela, Žiga T., Miran, Božo, Marjan, Žiga M., Gregor, Rok in Tim


STROKOVNO SVETOVANJE O ZUNANJI UREDITVI | 19.11.2016

11.11.2016 - v Centru za zunanjo ureditev, katerega partnerji smo tudi mi, ustvarjamo skrite kotičke, ki vas bodo dlje časa zadržali na svežem, zunanjem zraku. V ta namen Vas vabimo na individualno srečanje, kjer bomo s skupnimi močmi preučili želje, možnosti in korake izvedb, ki jih ponuja dani prostor. Prijavite se in pokukajte v naše kotičke v hiši idej in povezovanj.


25 LET MIZARSTVA KOS | izid e-knjige V POSLANSTVU DREVES

21.10.2016 - Naša ekipa danes praznuje! Ob svečanem dogodku želimo slovenski prostor ozavestiti o gozdu, slovenskem naravnem bogastvu, ki v sebi nosi ogromen potencial. Zato vsem strankam, poslovnim partnerjem in prijateljem podarjamo e-knjigo V poslanstvu dreves. Na naslednjih 25 let! Na prijetno branje!


članek | Lesena zunanja preobrazba prej-potem: Zgledujmo se po prednikih - sodelujmo z naravo

12.10.2016 - Vabljeni k prebiranju članka, kjer pišemo o pomembnosti kako načrtovati objekte in zunanje ureditve usmerjene k trajnosti. Cilj preobrazbe je optični efekt znižanja hiše, pristen izgled lesa v stilu "starega kozolca" in uporaba lokalnih materialov tradicionalne dolenjske vasi. Preberite kako smo nadstreške/senčnice prilagodili glede na bivanjske aktivnosti prebivalcev in smer neba.


video | V POSLANSTVU DREVES | predavanje Jožeta Kos na 2. konferenci trajnostne gradnje v Ljubljani

02.10.2016 - V znamenju primerov dobrih praks, se je zaključil Svetovni teden trajnostne gradnje. Ko je Slovenija postala prva država na svetu, ki je prejela naziv zelene destinacije. Ko je na dogodku Slovenskega združenja za trajnostno gradnjo, 16 sosnovalcev predstavljalo znanje, izkušnje in ljudi. Vsa ta pot je dosežena s trajnostnim razvojem in pogledom v prihodnost. Kakšno zgodbo in primere dobrih praks je pokazal direktor Jože Kos, si lahko ogledate na spodnjem linku.


članek | Lesena preobrazba prej-potem: Prostorske danosti hiše in njene okolice

14.09.2016 - Cilj preobrazbe je bilo umiriti intenzivno barvo hiše, ki je bila zgrajena že pred prihodom zdajšnjih stanovalcev. Preberite kako smo s štirimi nadstreški preobrazili okolico hiše v uporabne ambiente? Od parkinga do masažne kopeli.


STROKOVNO SVETOVANJE O ZUNANJI UREDITVI | 3. in 24.9.2016

25.08.2016 - V našem partnerskem podjetju, Centru za zunanjo ureditev, odpiramo termine za jesensko sezono strokovnih svetovanj. Če ste na poti do nove zunanje ureditve, prenove ali nadgradnje, vas usmerimo kako naprej. Zagotovite si svoj termin 3. ali 24. septembra 2016. V hiši idej in povezovanj ste vedno dobrodošli.


članek | Lesena preobrazba prej-potem: Pri lesenem nadstrešku smo se posvetili bivanju

14.07.2016 - Predstavljamo novo preobrazbo s fotografijami prej-potem. Novozgrajeno hišo smo v celostni zunanji ureditvi polepšali z nadstreškom za avto, pred vhodom, na terasi in nad letno kuhinjo. Pravi estetski in uporabniški hit poletja pa so lesena stropna senčila, ki hladijo razgreto teraso. Hišo in vrt pa krasijo tudi leseni vrtni detajli. Jih opazite?


OBNOVILI CERTIFIKAT EXCELLENT SME Slovenia

13.07.2016 - Gospodarska zbornica Slovenije ga v sodelovanju z uveljavljeno bonitetno hišo Coface Slovenija izdaja najboljšim srednjim, malim in mikro podjetjem. Glavni cilj izdaje certifikata je povečanje varnosti poslovanja in zaupanja ter lažje in hitrejše poslovno odločanje z manj tveganja na strani kupcev in poslovnih partnerjev. ‪


Eko hiša & stil | Na izvedbo nadstreška na terasi in letne kuhinje gledamo celostno

01.07.2016 - Preberite poletno izdajo, ki v ospredje postavlja slovenske družinske hiše in njihov naravni stil bivanja. Na štirih straneh predstavljamo referenco - hišo V‬, kjer smo pestrost celovite ureditve izvedli v kombinaciji zasaditve in naravnih materialov: lesa, kovine, kamna in stekla.


NOVOST | izdali predstavitvene zloženke

02.06.2016 - Mizarstvo Kos, partnerji Centra za zunanjo ureditev in podjetje Kamini Kočevar, objavljamo skupne zloženke, ki pokrivajo področja lesenih zunanjih izdelkov, letnih kuhinj in celostnih zunanjih ureditev. Spodaj klik do skupnih referenc.


Postali člani Kreativnega centra za les Slovenije

26.05.2016 - Pri KCS gre za promocijo slovenskega lesarstva, pospeševanje prodaje, izobraževanja in povezovanja deležnikov znotraj lesne verige. Namenjen je tudi lesarskim podjetjem, ki oblikujemo in zagotavljamo usmeritve, pripravljamo strategije, povezujemo, informiramo in izobražujemo stroko in z njo povezane subjekte. Ustanovitelj Kreativnega centra za les je Design center Slovenije.


članek | Lesena zunanja preobrazba prej-potem: Prenova okolice hiše, prilagojena prebivalcem

11.05.2016 - V majskem članku priloge Moj dom predstavljamo novo leseno zunanjo preobrazbo. Adaptacijo spodbujajo različni dejavniki, bodisi želimo osvežiti videz, izboljšati energetsko učinkovitost ali pa se spremeni število prebivalcev in njihove zahteve. Fotografije prej-potem bodo razkrile, kako nam je uspelo posodobiti socialistično hišo in njeno okolico.


Eko hiša & stil | Bivanje na terasi in priprava hrane v letni kuhinji

01.05.2016 - Prelistajte majsko revijo, ki v ospredje postavlja čudovite sodobne družinske hiše in njihov naravni stil. Predstavljamo referenco "hišo dvojček", kjer smo zunanji prostor uredili po meri njenih prebivalcev.


Vabimo vas na svetovalni kotiček na spomladanskem sejmu Komenda 2016

07.04.2016 - Obiščite nas od petka 8.4.2016 - nedelje 10.4.2016 Lokacija sejma: Glavarjeva cesta 98 , 1218 Komenda Sejem je odprt: Petek,od 10.00 do 18.00 • Sobota, nedelja, od 9. 00 - 18.00 Najdete nas v: šotoru 5 Vstopnina: prost vstop Predstavili bomo: lesene izdelke za zunanji prostor • letne kuhinje • tisk na les zelo trendovsko-nadstrešek na terasi s senčili • knjigo V poslanstvu dreves


članek | Les in drugi materiali: Zunanja preobrazba hiše v podeželskem slogu

16.03.2016 - Preberite si nov članek v prilogi Moj dom, kjer predstavljamo preobrazbo hiše na podeželju, opremljene z lesom in drugimi naravnimi materiali. Vsebina je opremljena tudi s fotografijami prej - potem.


članek | VAJENIŠTVO - V Mizarstvo Kos v 25 letih kar 25 vajencev

01.02.2016 - V Mizarstvu Kos so vsako leto poskrbeli, da so v svojo sredino na obvezno prakso sprejeli bodoče mizarje. Tako se je v 25 letih delovanja podjetja usposabljalo 25 dijakov, vendar pa samo po dva meseca, kar je po mnenju direktorja Jožeta Kosa odločno premalo. »Skozi vajeništvo se mlad človek nauči discipline, odnosov in strokovnega dela, in hkrati spozna, ali mu je delovno okolje in samo delo všeč,« pravi Kos, ki meni, da gre lahko delež med šolanjem in praktičnim usposabljanjem v prid slednjega in da naj »gre teoretično izobraževanje v nadgradnjo po vajeniški dobi.«


članek | Preobrazba zunanje ureditve: z lesom opremljena družinska hiša

20.01.2016 - V prilogi Moj dom pišemo o lesenih preobrazbah. Zunanji prostor okoli velike hiše je postal uporaben in najlepši v ulici. Poglejte fotografije prej - potem.


IZPOLNJENO 2016

25.12.2015 - Že 25 let izpolnjujemo želje, izpolnjujte jih tudi vi. V letu 2016 Vam želimo, da uresničite vsa svoja poslanstva! ekipa Mizarstva Kos


Nov design | vrtna sedežna garnitura

20.11.2015 - V mednarodni razstavi Brands & Signs, se je med 190 razstavljenimi produkti iz več kot 30 držav, znašla tudi skupna zgodba oblikovalke Tjaše Gole in ekipe Mizarstva Kos. Vrtna sedežna garnitura je v celoti izdelana iz slovenskega smrekovega lesa. Smrekovina je bila izbrana namenoma, saj pomeni lokalen in cenovno dostopen material, ki ga v likovno in funkcionalno celoto povezujejo detajli iz nerjavečega jekla. Zaobljene linije ročajev, sedala in naslona omogočajo udobno sedenje in celotni garnituri vdahnejo vizualno mehkobo.


MIZARSTVO KOS VSTOPILO V 25. LETO

21.10.2015 - V sredo, 21.oktobra 2015 je naše podjetje dopolnilo 24 let delovanja. Zakorakali smo v 25. leto praznovanj, ki bo vrhunec doseglo 21.10. 2016. Na najboljše leto in v poslanstvu dreves!


članek | Pospravimo v lopo! Lope za vrtno orodje, kolesa in drugo opremo

21.10.2015 - Preberite na katera vprašanja si morate odgovoriti, preden se lotite postavitve vrtne lope? Kliknite na spodnjo povezavo.


20. JESENSKI SEJEM KOMENDA | 2. - 4. oktober 2015 | šotor 5

29.09.2015 - Vabljeni na jesenski kmetijsko-obrtni sejem, kjer bo od petka do nedelje, od 10.00 - 18.00 razstavljala tudi naša ekipa. Predstavili se bomo z novostjo v programu, personaliziranim FOTO-VRTNIM LESENIM POHIŠTVOM. Vstopnina in parkirnina = brezplačna!


članek | Streha za jeklenega konjička: lesen nadstrešek za avto

23.09.2015 - V prilogi Moj dom (Dnevnik) je izšel strokovni članek na temo lesenih nadstreškov za avtomobile. Preberite si kako pomembni so letni časi, mesto nadstreška, funkcionalnost in celostna usklajenost s hišo in okolico.


članek | Bivanje na odprtem: lesena terasa z lesenim nadstreškom

27.08.2015 - V prilogi Dnevnika Moj dom je izšel strokovni članek na temo lesenih nadstreškov na terasi. Preberite.


PRIDOBILI CERTIFIKAT EXCELLENT SME Slovenia

14.07.2015 - Gospodarska zbornica Slovenije ga v sodelovanju z uveljavljeno bonitetno hišo Coface Slovenija izdaja najboljšim srednjim, malim in mikro podjetjem. Glavni cilj izdaje certifikata je povečanje varnosti poslovanja in zaupanja ter lažje in hitrejše poslovno odločanje z manj tveganja na strani kupcev in poslovnih partnerjev.


članek | Kuhanje na domačem vrtu

11.06.2015 - V prilogi Dnevnika je izšel strokovni članek na temo lesenih nadstreškov nad letno kuhinjo. Med vas širimo znanje in nasvete kako po korakih priti do celote. Preberite.


NAROČITE SE NA SVETOVANJE NA POMLADNEM SEJMU GRADBENIŠTVA, ENERGETIKE, KOMUNALE IN OBRTI, 26. – 29. 3. 2015, Gornja Radgona

16.03.2015 - Vabljeni na pomladni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti v Gornjo Radgono. Sejem bo odprt od 26.3-28.3 od 9-18.00 in 29.3 od 9-17.00. Predstavili se vam bomo s programom lesenih izdelkov za zunanjost doma. Naročite se lahko na svetovanje na področju izdelkov, ki jih najdete na naši spletni strani. Za termin se prijavite najkasneje do 24.3. na info@mizarstvo-kos.si ali nas pokličite na 041-351-929. Vsi, ki se boste naročili na svetovanje, nam prosim pošljite tudi fotografije vaše hiše in okolice (360 stopinjski posnetek).


SEJEM EXPOMEGO GORICA (IT), 19.2.-22.2.2015

17.02.2015 - Vabljeni na izlet čez mejo na 43. sejem Expomego v staro Gorico, ki bo potekal od 19.2. do 22.2. Predstavili bomo slovensko zgodbo dreves. Našli nas boste v hali B. Vstop prost! Naslov sejmišča: Via della Barca 15 - 34170, Gorizia (GO). Sejem je odprt: | čet|pet 15.00 - 20.00 | sob|ned 10.00 - 20.00


SEJEM ALPE-ADRIA: TURIZEM IN PROSTI ČAS, Ljubljana, 28.1.-31.1.2015

26.01.2015 - Vabljeni, da nas obiščete na sejmu Alpe-Adria: turizem in prosti čas, ki bo potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od srede, 28.1. do sobote, 31.1.2015. Sejem bo odprt od 10. do 19. ure. Tokrat vam bomo predstavili NOVOST - hitrosestavljivo prodajno hišico, ki je namenjena uporabnikom, ki iščete rešitev glede hitrega sestavljanja in razstavljanja, kako varčno transportirati in varčno skladiščiti prodajne hišice.


Projektni dan v Mizarstvu Kos

13.10.2014 - Obiskali so nas dijaki Srednje gradbene in lesarske šole Novo mesto. Predstavili smo jim "podjetništvo" in 28 poklicev, ki sodelujejo pri zunanjih ureditvah. Sprehodili smo se skozi razstave (71.slovenskih drevesnih vrst, Pogled čez - makete lesenih razglednih stolpov, 1000 piščali, ...) in mizarsko delavnico. V zaključku je sledil praktični preizkus kreativnosti, kjer so dijaki skicirali idejne zasnove zunanjega prostora ter izdelali leseni izdelek. VTISI DIJAKOV: Zanimive so bile delavnice, razstava fotografij, razstava drevesnih vrst, prvič sem videl bočni viličar, makete stolpov. Všeč mi je bila izdelava lesenih izdelkov. Upam, da v prihodnje šola organizira še kakšno takšno ekskurzijo.


19. SEJEM KOMENDA | 3. - 5. oktober 2014 | šotor 5

02.10.2014 - Vabljeni na jesenski kmetijsko - obrtni sejem, kjer se bo v petek|soboto|nedeljo, od 10.00 - 18.00 predstavljala tudi naša ekipa.


PRIDETE NA 47. MOS? | Celje | 10. - 15. september 2014

08.09.2014 - Čez 43 ur se začenja Celjski mednarodni sejem obrti in podjetništva. Podjetje Mizarstvo Kos bo eden izmed 1500 razstavljavcev, ki ga boste našli v hali K | št. 19. Vabljeni, da začutite našo leseno zgodbo in podprete pogumne podjetnike iz Slovenije in tujine.


RASLINJAKOS - leseni rastlinjak z vsebino

17.03.2014 - Želite postati EARTH DESIGNERJI? Minuli teden smo javnosti predstavili RASTLINJAKOS. To je leseni rastlinjak z vsebino, pri katerem morate imeti najprej željo po oblikovanju zemlje. Obenem pa poskrbite tudi za: KONDICIJO zdravje, OBRATOVANJE celo leto zdrava zelenjava doma, SINERGIJO med generacijami. Pridelajte zdravje - postanite OBLIKOVALCI ZEMLJE. Postavite si svoj rastlinjakos po principu DIY - NAREDI SAM.


sejem DOM | 11. - 16. marec 2014

06.03.2014 - Vabljeni, da nas obiščete na sejmu DOM v Ljubljani. Predstavili se bomo v okviru Poslovnega združenja Naš vrt v dvorani O | ODA minus 1 etaža | št. 33. Raziskujte in odkrijte ideje za svoj DOM.


POLETIMO V 2014

01.01.2014 - BASEN O KOSU IN MIZARJU Živela sta kos in mizar. Celo življenje sta bivala v sožitju, mizar je kosu nudil zavetje in ga oskrbel, ko si je polomil peruti, kos pa je mizarju v zahvalo ves čas prepeval ter ga spodbujal pri delu. Postarala sta se. Mizar ni več veliko mizaril, kos pa tudi ne pel. Nekega dne je kos padel v zapuščen vodnjak. Ujel se je v mokro past in pri tem hripavo vreščal. Mizar ni vedel, kaj naj stori. Vodnjak je bil star in neuporaben, kos pa tudi ni več tako po kosje žvrgolel. Pa se je domislil, odšel k sosedom in zaprosil za pomoč. Našel je rešitev. Z eno samcato potezo bo rešil dva problema. Odločil se je, da bo zasul vodnjak in kosa, ki mu ni mogel več pomagati. Sosedje so prišli na pomoč človeku, ki je imel težave. Prijeli so za lopate in začeli metati zemljo v star vodnjak. Kos je milo prosil za usmiljenje. Pa ga ni bilo. Potem je utihnil, čeprav so ljudje še vedno metali zemljo nanj. Mizar je radovedno pogledal v stari vodnjak in ostrmel. Vsakokrat, ko je na kosa padla zemlja, jo je preprosto stresel s sebe in stopil na njo. Tako si je počasi utiral pot na svobodo. V NOVEM LETU POIŠČITE REŠITVE. ODVRZITE SKRBI, AKTIVIRAJTE SVOJO NOTRANJO MOČ IN POLETITE. ekipa Mizarstva Kos


USTVARJAMO KAKOVOSTNO - prejeli certifikat SQ

12.12.2013 - Pretekli mesec je v Portorožu potekala 22. letna konferenca Slovenskega združenja za kakovost in odličnost, z naslovom »Odgovor je kakovost – od vizije do trajnostnih rezultatov«. V strokovni sekciji malega gospodarstva je o POVEZOVANJU ZNANJA - NAŠI POTI DO KAKOVOSTI, predaval tudi direktor Jože Kos. Za kakovostne in celovite rešitve lesenih izdelkov okoli hiš ter javnih površin je prejel CERTIFIKAT SLOVENSKE KAKOVOSTI - SQ.


"Odštekan", vesoljski in pravljični dizajn

19.11.2013 - V svojo ponudbo smo dodali nove oblikovalske linije. "Odštekan" dizajn, ki temelji na neenakomernih oblikah, sinhronosti, neskladju in skladju. Igri barv. Odpeljali smo se tudi v širše dimenzije in zato v svoje linije vključujemo planetarne oblike, navdih iščemo v oblikah, ki so oddaljene. V vesolju. Da bodo pravljični junaki živi...


Dogodek za stranke - Poslovno združenje Naš vrt

12.11.2013 - Spoštovani, vabimo Vas, da z nami ustvarite dogodek za stranke. Zakaj priti na naš dogodek? Ker smo drugačni. Kaj boste izvedeli? Primere iz prakse, kako uredimo zunanji prostor. Ne samo o zasaditvah, temveč o celotnem eksterieru. O naših projektih povezovanja ljudi. Dogodek bo 21.11. ob 17 uri, na lokaciji Prečna pot 15 – Prelog (Občina Domžale). Dogodek traja cca 2 uri. Prijave: 041-351-929 (Petra Kos), petra@nasvrt.com Povabite tudi vaše družinske člane, prijatelje.


22. kreativnih let

25.10.2013 - Mizarstvo Kos v teh dneh praznujemo 22. obletnico delovanja. 22 let, ustvarjalnih let. Trajnostni izdelki, celovite rešitve in trdni odnosi, ki jih gradimo s svojimi zaposlenimi, njihovimi družinami, poslovnimi partnerji, lokalnim in širšim okoljem. Hvala vsem, ki stopate z nami na podjetniški poti.


Članek v reviji Sodobne hiše

14.10.2013 - Sodelovali smo pri temi nadstreški v rubriki Lepo in koristno. Poudarili smo, da je pri nadstreških pomembno, da se zlijejo z okoljem, kamor ga vgradimo. Podali smo še nekaj koristnih nasvetov, ki si jih lahko preberete v članku na spodnji povezavi.


Članek v reviji Eko dežela

14.10.2013 - Tema članka so naravni materiali v okolici hiše, o katerih smo podali svoje mnenje in izkušnje, predvsem na področju lesa. Odgovorili smo na vprašanja kako izbrati pravi material pri urejanju okolice, kako pomemben je celosten pristop pri opremljanju doma, kako les vzdržujemo. Članek si lahko preberete na spodnji povezavi.


Lesarski almanah 2013 – Izzivi slovenskega lesarstva

14.10.2013 - »Lesarstvo ima v Sloveniji bogato tradicijo, država je bogata z lesno surovino, pa vendar se panoga vsaj od osamosvojitve nenehno krči. V nadaljevanju smo strnili nekaj mnenj o tem, kaj bi bilo treba v Sloveniji na področju celotne gozdno-lesne verige storiti, da bi lesnopredelovalna industrija postala strateško pomembna, konkurenčna in perspektivna gospodarska panoga.« V nadaljevanju si lahko preberete komentarje strokovnjakov na lesarskem področju, med njimi tudi komentar direktorja Jožeta Kos.


Obiščite nas na Sejmu Narava in zdravje – 17.10-20.10.2013

14.10.2013 - Prehrana, gibanje, wellness, zdravje, zeleno sobivanje in naravna kozmetika so sklopi, ki bodo predstavljeni na letošnjem sejmu Narava in zdravje 2013. Podjetje Mizarstvo Kos bo nastopilo v sklopu zeleno sobivanje, kjer bomo predstavili vrednost lesa in njegovo uporabnost pri izdelkih za zunanjost doma. Zeleno sobivanje ustvarjamo s celovitimi rešitvami! Vabljeni, da nas obiščete na naši info točki v Marmorni dvorani!


Medijski prispevek – oddaja Danes na Planet TV, 6. oktober 2013

08.10.2013 - V oddaji Danes na Planet TV je bil objavljen prispevek, v katerem sta nastopila podjetnica doc. dr. Lucija Mulej Mlakar in podjetnik Jože Kos. Predstavila sta drugačen pogled na podjetništvo, poudarila pomen povezovanja in pomen odgovornosti ter moči vsakega posameznika, ki lahko prispeva k kvalitetnejši družbi. Prispevek najdete na 14.15 minuti.


Dogodek za stranke s Poslovnim združenjem Naš vrt - 10.10.2013

08.10.2013 - Izobraževanje in strokovno svetovanje pripravljamo za vse, ki si želite spoznati oblikovne pristope in procese dela, se naučiti, kako razdeliti zunanji prostor in spoznati, katere objekte in materiale lahko uporabimo. Izobraževanje temelji na praktičnem delu in predstavitvi primerov načrtovanja in izvedb zunanjih ureditev. Če vas zanima, kako bi pristopili k ureditvi vašega vrta, vas vabimo, da s seboj prinesete mapno kopijo (vris hiše v parcelo), fotografije okolice hiše, da bodo naši odgovori in napotki kar se da konkretni. Na dogodek se prijavite do 8.10. oz do zasedenosti na petra@nasvrt.com ali 041/351-929 .


Sejem Ambient - 1.- 6.10

27.09.2013 - Vabljeni, da nas obiščete na Sejmu Ambient - pohištvenem sejmu v Ljubljani. Nastopili bomo v okviru Poslovnega združenja Naš vrt, kjer vam bomo predstavili popolno matriko prostora. Lepo vabljeni.


Dogodek za stranke s Poslovnim združenjem Naš vrt - prestavljen na 10.10.2013

25.09.2013 - Obveščamo vas, da je dogodek iz 26.9. prestavljen na 10.10. Lepo vabljeni! Na dogodek se prijavite do 8.10. oz do zasedenosti na petra@nasvrt.com ali 041/351-929 .


Dogodek za stranke s Poslovnim združenjem Naš vrt - 26.9. ob 17 uri

16.09.2013 - Izobraževanje in strokovno svetovanje pripravljamo za vse, ki si želite spoznati oblikovne pristope in procese dela, se naučiti, kako razdeliti zunanji prostor in spoznati, katere objekte in materiale lahko uporabimo. Izobraževanje temelji na praktičnem delu in predstavitvi primerov načrtovanja in izvedb zunanjih ureditev. Če vas zanima, kako bi pristopili k ureditvi vašega vrta, vas vabimo, da s seboj prinesete mapno kopijo (vris hiše v parcelo), fotografije okolice hiše, da bodo naši odgovori in napotki kar se da konkretni. Na dogodek se prijavite do 21.9. na petra@nasvrt.com ali 041/351-929 .


Dogodek za stranke - predstavitev zunanjih ureditev

02.07.2013 - S Poslovnim združenjem Naš vrt pripravljamo v četrtek 5.7. ob 17. uri dogodek za stranke. Več o programu izveste na spodnji povezavi, kjer so tudi vse informacije o prijavi.


Stojnice na festivalu čokolade

09.05.2013 - Udeleženci festivala čokolade v Radovljici so se tokrat lahko sprehodili in nakupovali tudi na naših stojnicah.


Stojnice-prospekt

23.04.2013 - Prospekt na voljo v e-obliki in tiskani ediciji. Sporočite nam vaš naslov in poslali vam ga bomo.


Rastlinjaki NOVO

23.04.2013 - NOVO v naši ponudbi. Leseni rastlinjaki vseh oblik...


Predstavitveni film Poslovnega združenja Naš vrt

27.03.2013 - Poslovno združenje Naš vrt smo združenje družinskih podjetij. Področje, ki ga pokrivamo so zunanje ureditve. Načrtujemo, uredimo, dizajniramo in poiščemo rešitve za vsako okolico. Nudimo vam storitev na ključ ali posamezne storitve za zunanjo ureditev. Z rednimi sestanki in izobraževanji se prilagajamo potrebam na trgu, razvijamo lastne potenciale. Za stranke organiziramo različne dogodke. V naših mrežah sodeluje preko 300 zaposlenih.


Vsi na sejem DOM!

05.03.2013 - Nastopili bomo s Poslovnim združenje Naš vrt. Lepo vabljeni! V času sejma vam bomo tudi svetovali. Termin si lahko rezervirate že zdaj na 041 351 929 ali 041 615 020. Nekaj utrinkov.


Gojenje zelenjave

21.02.2013 - Novo v naši ponudbi! Rastlinjaki in korita za gojenje zelenjave na vašem vrtu ali kar na vašem balkonu.


Nova stojnica z uto

09.01.2013 - Razvili smo novo stojnico z uto. Gre za modularni sistem - dva v enem. Stojnico lahko uporabljate samostojno ali pa ji dodate uto, ki deluje kot zaščita ter prostor za skladiščenje. Poskrbimo tudi za celotno vizualno podobo. Dizajn, promocijske table in nenazadnje celotna vizualna komunikacija, ki mora pritegniti obiskovalca na stojnici.


Prospekt za stojnice

09.01.2013 - Poglejte v naš prospekt in najdite navdih za prodajo ali promocijo na stojnici.


članek-Delo in dom

26.07.2012 -


Predavanje o zunanjih ureditvah, 24.5.2012 ob 17. uri

17.05.2012 -


Zlati certifikat Slovenska kakovost

08.05.2012 - V mesecu aprilu je naše mizarstvo prejelo zlati certifikat Slovenska kakovost.


Predavanje o zunanjih ureditvah, 24.5.2012 ob 17. uri

08.05.2012 - Predavanje o zunanjih ureditvah je namenjeno vpogledu v celoten pristop, ki mu pravimo proces. Z vami bomo delili ideje, primere načrtovanj in tudi izvedb. Če ste že na poti do nove zunanje ureditve, prenove ali nadgradnje, vam na predavanju svetujemo in vas usmerimo, kako naprej. V tem primeru pa so slike vašega objekta in okolice, v kateri se nahaja dobrodošle.


Projekt Sestavimo slovensko stojnico

26.04.2012 - Ob 10-letnici razvoja in izdelovanja hitro sestavljivih stojnic smo pripravili projekt Sestavimo slovensko stojnico, s katerim želimo predstaviti uporabno vrednost stojnic, povezati uporabnike in spodbuditi izmenjavo izkušenj. Za nadgradnjo projekta smo pripravili publikacijo Sestavimo slovensko stojnico, v kateri smo predstavili sodelujoče organizacije in njihove stojnične dogodke. Te pa smo razstavili tudi v okviru fotografske razstave. Projekt je predstavljen v naši galeriji. 24.4.2012 ob 13 h smo skupaj s Centrom za razvoj Litija organizirali dogodek Sestavimo slovensko stojnico. Na dogodku smo predstavili sodelujoče in vizijo projekta. Izdali smo publikacijo ter s kulturnim programom otvorili razstavo. V drugem delu je potekala delavnica na temo Pregled dogodkov in ponudbe na stojnicah v slovenskem prostoru, ki jo je vodila mag. Violeta Bulc iz podjetja Vibacom. Izmenjali smo si izkušnje in odprli mesto novim idejam.


Članek Lesni nadstreški

05.04.2012 - V prilogi Kvadrati si lahko preberete članek na temo Leseni nadstreški - Uporabna in estetska zaščita. Sodelovali smo z nasveti in izkušnjami.


Sejem Flora 2012

20.03.2012 - Na sejmu Flora 2012 smo v okviru projekta Alpe Adria Holz-Les predstavljali blagovno znamko Collignum, ki je nastala pod okriljem čezmejne lesarske skupnosti Slovenije in Koroške. Sodelovali smo pri razvoju in izdelavi zunanjega pohištva iz serije Edge.


Predavanje o zunanjih ureditvah

19.03.2012 - Kako se leseni izdelki vključujejo v zunanji prostor vam bomo predstavili v okviru predavanja o zunanjih ureditvah. Četrtek 29.3.2012 ob 17. uri, v Centru za zunanjo ureditev, v hiši idej in povezovanj. Spodaj tudi program.


Predstavitev knjige V poslanstvu dreves v Knjižnici Jožeta Udoviča Cerknica

13.03.2012 -


Predavanje o zunanjih ureditvah

12.03.2012 - Kako se leseni izdelki vključujejo v zunanji prostor vam bomo predstavili v okviru predavanja o zunanjih ureditvah. Četrtek 29.3.2012 ob 17. uri, v Centru za zunanjo ureditev, v hiši idej in povezovanj, na Veliki Preski 1, 1272 Polšnik. Prijave na 041/351-929 (Petra Kos) ali info@zunanjaureditev.com.


Sejem DOM

05.03.2012 - Vabljeni, da nas obiščete na sejmu DOM, ki bo od 6. do 11. marca na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Najdete nas na razstavnem prostoru podjetja Vilinski vrt, v hali A2. Na sejmu bo prisotna vodilna ekipa Poslovnega združenja Naš vrt: Mija Štukelj direktorica inženiringa Vilinski vrt d.o.o. in Vrtnarskih storitev Mija Štukelj, predsednik združenja in direktor podjetja Remax Luka Remic ter Jože Kos, direktor podjetij Mizarstvo Kos in Centra za zunanjo ureditev.


Projekt SSS - Sestavimo slovensko stojnico

03.01.2012 - Ob desetletnici razvoja in izdelovanja stojnic smo v Mizarstvu Kos pripravili projekt SESTAVIMO SLOVENSKO STOJNICO. Predstavili bomo uporabno vrednost stojnic, povezali vas stranke in uporabnike ter spodbudili izmenjavo izkušenj. 21.3.2012 ob 12. uri bomo skupaj otvorili sestavljanko - RAZSTAVO FOTOGRAFIJ dogodkov, kjer so stojnice uporabljene. Ob tem pa bodo potekale tudi PREDSTAVITVE sodelujočih pri razstavi in DELAVNICA: Dogodki in pregled ponudbe na prodajnih stojnicah v slovenskem prostoru. Za podrobnejše informacije nam pišite na info@mizarstvo-kos.si ali nas pokličite na 01-8973-017; 041-351-929.


Oddaja Dobro jutro

03.01.2012 - Vabljeni k ogledu oddaje Dobro jutro, kjer so pripravili reportažo o direktorju g. Jožetu Kosu. Posnetek reportaže najdete na 32:25.


Praznična čajanka ob 20. letnici

30.11.2011 - Mizarstvo Kos vas ob 20. letnici vabi na praznično čajanko. Čas si vzemite v petek,16. decembra, med 12. in 19. uro ali/in v soboto, 17. decembra, med 9. in 16. uro. Prijavite se na info@mizarstvo-kos.si ali 041-351-929 (Petra Kos.


Na pohištvenem sejmu Ambient dvakrat nagrajen projekt Alpe-Adria Holz/Les

16.11.2011 - Na sejmu Ambient smo se predstavili s pohištvom Edge, ki spada v blagovno znamko Collignum in je nastal v okviru čezmejnega projekta Alpe-Adria Holz/Les med Slovenijo in avstrijsko Koroško. Namen projekta je povezovanje mizarskih mojstrov, tesarjev in oblikovalcev. Pohištvo Edge je zunanja oprema v rjavi barvi iz termično obdelanega jesenovega lesa, ki ponazarja obliko kavča in stremi k udobju. Pohištvo vključuje klopi, koše za smeti in korita za rože. Oblikovalec / Designer: Franz Sumnitsch & Franz Lamprecht Mizar / Tischler: Jože Kos & Peter Preinig. Spodaj predstavitev izdelkov Collignum in sejemskega prostora projekta Alpe-Adria Holz/Les.


Predavanje o zunanjih ureditvah

16.11.2011 - Kako se leseni izdelki vključujejo v zunanji prostor vam bomo predstavili v okviru predavanja o zunanjih ureditvah. Četrtek 24.11.2011 ob 17. uri, v Centru za zunanjo ureditev, v hiši idej in povezovanj, na Veliki Preski 1, 1272 Polšnik. Prijave na 041/351-929 (Petra Kos) ali info@zunanjaureditev.com.


Sprememba slogana

28.10.2011 - Uroš Mlakar iz podjetja Ummit nam je v juliju 2011 poklonil nov slogan ... v poslanstvu dreves


Slavnostni dogodek, 20. let

28.10.2011 - 21.10.2011 smo praznovali 20. let podjetniške poti. Ob tej priložnosti smo predstavili zgodbe, ki se zapisujejo kot … knjiga V poslanstvu dreves, kjer so zbrana razmišljanja 44 slovenskih avtorjev; multivizija glasba dreves umetnika Lada Jakša; razstava Moja drevesa, umetniška drevesa umetnice Mete Jarc; stalna razstava slovenskih drevesnih vrst, ki sta jo pripravila Jože Prah in Tone Odlazek ter vizija Naselja živih hiš, ki jo je predstavil direktor Jože Kos.


Knjiga V poslanstvu dreves

28.10.2011 - Knjigo je izdalo partnersko podjetje Center za zunanjo ureditev, hiša idej in povezovanj. V knjigi so zbrana razmišljanja plemenitih, pozitivnih ljudi, ki s svojim delom in mišljenjem prinašajo v naš prostor dober zgled. Nit knjige so drevesa. V knjigi sodeluje 44 avtorjev; likovne ilustracije dreves umetnica Meta Jarc, umetniška fotografija Lado Jakša. Urednika doc. dr. Lucija Mulej in Jože Kos. Projekt so podprli sponzorji in Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje. Knjigo V poslanstvu dreves vam bomo poklonili ob osebnem srečanju.


Stalna razstava slovenske drevesne vrste in umetniška razstava Moja drevesa

28.10.2011 - V ambientu Mizarstva Kos si lahko ogledate stalno razstavo slovenskih drevesnih vrst, ki sta jo pripravila Jože Prah in Tone Odlazek ter umetniško razstavo Moja drevesa, ki jo je pripravila umetnica Meta Jarc.


Zunanje ureditve

29.09.2011 - Vabljeni na predavanje o zunanjih ureditvah. V petek 30.9.2011 ob 17 uri. Prijave na 041-351-929 ali info@zunanjaureditev.com.


Sestavimo slovensko stojnico

04.07.2011 - Ob desetletnici razvoja in izdelovanja stojnico smo v Mizarstvu Kos pripravili projekt SESTAVIMO SLOVENSKO STOJNICO. Predstavili bomo uporabno vrednost stojnic, povezali njihove uporabnike in spodbudili izmenjavo izkušenj. 21.3.2012 ob 12. uri bomo skupaj otvorili sestavljanko - RAZSTAVO FOTOGRAFIJ dogodkov, kjer so stojnice uporabljene. Ob tem pa bodo potekale tudi PREDSTAVITVE sodelujočih pri razstavi in DELAVNICA: Dogodki in pregled ponudbe na prodajnih stojnicah v slovenskem prostoru.


Razstava 1000 piščali

01.07.2011 - Vabljeni k ogledu razstave lesenih piščalk, ki so jih izdelali dijaki srednjih lesarskih šol. Razstavo si je možno ogledati vse tja do jeseni. Prosimo Vas za predhodnjo najavo.


Projekt 1000 piščali

15.06.2011 - 11.6.2011 smo otvorili razstavo lesenih piščalk, ki so jih izdelali srednješolci na srednjih lesarskih šolah. V projektu sodelujejo Mizarstvo Kos in Lesarska šola Maribor, Srednja gostinsko turistična in lesarska šola Slovenj Gradec, Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna, Srednja lesarska šola Ljubljana, Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota, Srednja šola Kočevje, Srednja šola Sevnica, Šolski center Škofja Loka, Tehniški šolski center Nova Gorica ter Zavod za gluhe in gluhoneme. Razstava bo na ogled do jeseni. Prosimo vas za predhodno najavo.


Predavanje o zunanji ureditvi

15.03.2011 - Predavanje za vse, ki razmišljate o zunanji ureditvi okolice hiše, kmetije, poslovne stavbe, vikenda ... V četrtek, 24.3.2011 ob 17. uri, v Centru za zunanjo ureditev, v hiši idej in povezovanj, na Veliki Preski 1, 1272 Polšnik. Prijave na 041/351-929 (Petra Kos) ali info@zunanjaureditev.com.


Koledar za dvajset enajst

21.02.2011 - Z veseljem Vam bomo poslali koledar (predstavitev podjetja) za leto 2011. Vaš naslov nam pošljite na: info@mizarstvo-kos.si ali nas pokličete na 01/8973-017, 041/615-020.


Izobraževanje o zunanjih ureditvah

18.11.2010 - Kako se leseni izdelki vključujejo v zunanji prostor vam bomo predstavili v okviru izobraževanja o zunanjih ureditvah. Sreda, 24.11. ali četrtek 25.11.2010 ob 17. uri, v Centru za zunanjo ureditev, v hiši idej in povezovanj, na Veliki Preski 1, 1272 Polšnik. Prijave na: 041/351-929 (Petra Kos) ali info@zunanjaureditev.com.


sejem pohištva Ambient Ljubljana

05.11.2010 - Kdo: Mizarstvo Kos v okviru podjetja Vilinski vrt (Vilinski vrt je inženiring Poslovnega združenja Naš vrt in član skupine Vila Bravum) Kaj: sejem pohištva Ambient Ljubljana Kdaj: 9.11 – 13.11 od 10.00 do 20.00 ure; 14.11 od 10.00 do 18.00 ure Kje: jurček, hala E Informacije: Jože Kos, 041-615-020


Izobraževanje o zunanjih ureditvah

13.10.2010 - Kako se leseni izdelki vključujejo v zunanji prostor vam bomo predstavili v okviru izobraževanja o zunanjih ureditvah. Četrtek 21.10.2010 ob 17. uri, v Centru za zunanjo ureditev, v hiši idej in povezovanj, na Veliki Preski 1, 1272 Polšnik. Prijave na 041/351-929 (Petra Kos) ali info@zunanjaureditev.com.


Počivališča

05.10.2010 - V zadnjih nekaj letih smo razvili opremo za počivališča in tako opremili ceste, tematske pešpoti, parke ... Počivališča sestavljajo klopi, mize, stojala za kolesa, table, smerokazi, koši za smeti, igrala. Razvijamo tudi eko wc-je, kamp hišice, garderobne hišice, samopostrežne kuhinje na prostem, male hleve za konje in rekreativo fitnes opremo.


43. Mednarodni obrtni sejem Celje

06.09.2010 - Obiščite nas v hali A na razstavnem prostoru v okviru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (spodaj) in na razstavi umetnostne obrti (zgoraj). Od srede 8.9.2010 do srede 15.9.2010. Vsak dan od 9.00 do 19.00, sreda 15.9. do 18.00. Lepo vabljeni!


Izobraževanje in delavnica o zunanjih ureditvah

02.09.2010 - Izobraževanje za vse, ki razmišljamo o zunanji ureditvi okolice hiše, kmetije, poslovne stavbe, vikenda ... V petek 24.9.2010 ob 17. uri, v Centru za zunanjo ureditev, v hiši idej in povezovanj, na Veliki Preski 1, 1272 Polšnik. Prijave na 041/351-929 (Petra Kos) ali info@zunanjaureditev.com.


Piknik poslovnih partnerjev

01.09.2010 - Člani Poslovnega združenja Naš vrt na pikniku poslovnih partnerjev.


Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA v Gornji Radgoni

19.08.2010 - Mizarstvo Kos se bo od 21.8.2010 do 26.8.2010 predstavljalo na sejmu v sklopu LAS Srce Slovenije, skupaj z Zavodom za gozdove Slovenije in LAS Mislinjske in Dravske doline. Vabljeni v park sejmišča N1.


Program za šole

17.08.2010 - Program za šole: Les v ponovno življenje, naravoslovno-tehnični dan za učence tretje triade. Spoznavanje materialov in poklicev, ki se ukvarjajo z zunanjimi ureditvami, risanje zunanje ureditve, izdelava lesenega izdelka, ogled mizarske delavnice in procesa. Sprehod po razvojni vasi Velika Preska in spoznavanje vaškega življenja ... Prečudovita narava na 800m nadmorske višine.


Virtualna galerija

06.08.2010 - Preprostost.


p r o s p e k t

05.08.2010 - Z veseljem vam bomo poslali naš prospekt. Pišite nam na info@mizarstvo-kos.si ali nas pokličite na 01/8973-017.


Revija Naš dom

04.08.2010 - Predstavitev v rubriki urejamo. Linije, ki povezujejo. http://www.vecer.com/nasdom/


Revija Hiše

27.07.2010 - Revija z arhitekturno vsebino. http://www.revijahise.com/


nova zaščita lesa pri lesenih podnicah

06.07.2010 - Za zaščito macesnovih podnic in podnic iz eksotičnih lesov, ki so namenjene za zunanjo uporabo, uporabljamo oljnato emulzijo podjetja Seasonite Owatrol-öl inside. Lastnosti: • emulzija na vodni osnovi, brez vonja • zaščiti nov les od znotraj navzven • zaščiti nov, še vlažen les z regulacijo procesa sušenja • zmanjša absorbcijo dodatne vlage • zmanjša rise, razklanje ter krhanje lesa zaradi prehitrega sušenja • podpira naravno odpiranje površine lesa, ki jo proces obdelave (skoblanje)zapira • ne tvori filma • ojača barvo lesa • ne poka, se ne mehuri • zavira naravno sivenje lesa


oddaja ARS 360

21.06.2010 - Vabljeni k ogledu oddaje ARS 360, kjer se je predstavil naš zunanji sodelavec arhitekt Primož Gorjup iz podjetja Kvinta (predavatelj na izobraževanju Kako do lepe zunanje ureditve). Del zunanje ureditve smo izvajali člani Poslovnega združenja Naš vrt -Ključavničarstvo Repovš, Stavbno kleparstvo in Krovstvo Gregor Lamovšek in Mizarstvo Kos.


Kako do lepe zunanje ureditve

10.06.2010 - Izobraževanje za vse, ki razmišljajo o ureditvi okolice hiše in drugih objektov. V petek, 18.06.2010 ob 17. uri, v galeriji Centra za zunanjo ureditev- na isti lokaciji kot Mizarstvo Kos, na Veliki Preski 1, 1272 Polšnik. Prijave na 041/351-929 ali info@zunanjaureditev.si. Kotizacija 15 €. Vabjeni!


Demonstracija Programa razvoja podeželja

10.06.2010 - Obiščite nas na DEMO PRP, (Demonstracija Programa razvoja podeželja) ki bo potekala v četrtek, dne 10. junija 2010 v vasi Kladje nad Šentjanžem (občina Sevnica) med 10.00 in 16.00 uro. Lepo vabljeni!


Izobraževanje o zunanjih ureditvah

25.05.2010 - Izobraževanje za vse, ki razmišljajo o ureditvi okolice hiše in drugih objektov. V petek, 28.05.2010 ob 17. uri, v galeriji Centra za zunanjo ureditev (na isti lokaciji kot Mizarstvo Kos), na Veliki Preski 1, 1272 Polšnik. Prijave na 041/351-929 ali info@zunanjaureditev.si.


Strokovna ekskurzija s Poslovnim združenjem Naš vrt

05.05.2010 - Utrinki s strokovne ekskurzije po Londonu in angleških vrtov, april 2010


Konferenca Alpe Adria Holz/Les, Slovenj Gradec, 21.4. 2010

23.04.2010 - Brezmejno sodelovanje lesarjev Slovenije in Avstrije.


članek v Lesarskem utripu

13.04.2010 -


Kako do lepega vrta - izobraževanje

12.04.2010 - Izobraževanje za vse, ki razmišljajo o ureditvi okolice hiše in drugih objektov. V petek, 23.04.2010 ob 17. uri, v galeriji Centra za zunanjo ureditev, na isti lokaciji kot Mizarstvo Kos.


Grozdenje v praksi

12.04.2010 - Na povabilo prof. dr. Tee Petrin direktor Jože Kos danes predava na Ekonomski fakulteti na temo grozdenje v praksi.


Oddaja prava ideja

09.04.2010 -


Izobraževanje o zunanjih ureditvah

17.03.2010 - Izobraževanje za vse, ki razmišljajo o ureditvi okolice hiše in drugih objektov. V petek, 26.03.2010 ob 17. uri, v galeriji Centra za zunanjo ureditev (na isti lokaciji kot Mizarstvo Kos), na Veliki Preski.


Vabilo na sejem DOM v Ljubljani

23.02.2010 - Na letošnjem sejmu Dom v Ljubljani (2.- 7. marec 2010) bomo predstavljali Poslovno združenje Naš vrt (Mizarstvo Kos je član združenja) na dveh lokacijah. Razstavljali bomo v hali F in dopolnili ambient skupine Vila Bravum v Jurčku (hala E).


facebook

23.02.2010 - Vabljeni tudi na našo facebook stran.


PROSPEKT V OBLIKI KOLEDARJA

02.02.2010 - Naredili smo nov prospekt v obliki koledarja. Pošljite nam Vaš poštni naslov in z veseljem Vam bomo poslali koledar za leto 2010.


Poslovno povezovanje

26.01.2010 - Naši poslovni partnerji poslovnega združenja Naš vrt, Kamnoseštvo Šergan, so včeraj 25. januarja 2010, v prostorih Podjetniškega inkubatorja RR center Hrastnik, organizirali ponovoletno srečanje. Izobraževalni del srečanja so pripravili v sodelovanju z mag. Violeto Bulc iz Vibacoma, dr. Živo Deu iz Fakultete za arhitekturo, predstavniki OOZ Hrastnik in Unichem Ljubljana. Po izobraževanju je sledilo druženje.


Kako do lepega vrta - izobraževanja

09.11.2009 - V petek 27.11.09 ob 17. uri v galeriji Centra za zunanjo ureditev na Veliki Preski, predstavitev: Kako do lepega vrta.


Ljubljanjski pohištveni sejem

05.11.2009 - Vabimo vas na Ljubljanski pohištveni sejem, od 3.11.2009 do 8.11.2009, v halo jurček, kjer se predstavljamo v okviru skupine Vila bravum. Najdete nas na razstavnem prostoru poslovnega združenja Naš vrt.


Izobraževanje - Kako do lepega vrta

25.09.2009 - V petek 30.10.09 ob 17. uri v galeriji Centra za zunanjo ureditev na Veliki Preski, izobraževanje za stranke: Kako do lepega vrta.


Fotografska razstava na MOS v Celju

11.09.2009 - Med halama F1 in J je postavljena razstava umetniških fotografij lesenih izdelkov za zunanje ureditve fotografinje Špele Kos. Razstava je na ogled do srede 16.9.09. Kontaktna oseba na sejmu je Petra Kos (041 351 929).


Predstavitev na sejmu AGRA v G. Radgoni

06.09.2009 - Na letošnjem sejmu AGRA smo se predstavili v okviru ponudbe Srca Slovenije z razstavo fotografij lesenih izdelkov ter programom opreme za počivališča in prodajnimi stojnicami.


Predstavitev projekta Les v ponovno življenje na sejmu AGRA

04.09.2009 - V nedeljo 30.8.09 smo predstavili projekt Les v ponovno življenje, ki naj bi vzpodbudil uporabo lesa, s katerim je Slovenija zelo bogata


Razstava slovenskih drevesnih vrst

05.08.2009 - V galeriji Centra za zunanjo ureditev na Veliki Preski je do nadaljnjega na ogled razstava 50 drevesnih vrst (prerez, deščica, herbarij listov, opis, zaboj iz 50 vrst lesa, uporaba,...). Razstava vključuje plakate Zavoda za gozdove o sonaravnem gospodarjenju z gozdovi. Pokličite 041 615 020 (Jože) ali 041 847 062 (Stane).


Knjiga Gradnja z lesom

11.11.2008 - Javnosti je bila predstavljena knjiga Gradnja z lesom. Avtorica Manja Kitek Kuzman je v lično izdelani knjigi zbrala članke vseh vidnih slovenskih strokovnjakov s področja gradnje z lesom. Izdajo knjige je podprlo tudi Mizarstvo Kos z Velike Preske.


Srečanje lesarjev na Veliki Preski

21.06.2008 - V soboto, se je na Veliki Preski, v galeriji centra za zunanjo ureditev, odvijalo strokovno srečanje Sekcije lesnih strok pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Po skupščini članov je sledilo nekaj strokovnih predavanj in razprav. Gostitelj Jože Kos je predstavil dejavnost, vizije in načrte Centra za zunanjo ureditev. Okrog 50 udeležencev je bilo navdušeno nad prostorom in izvedbo. Po uradnem delu je sledilo družabno srečanje ob večerji v grajskem slogu pri gostišču Čop v Podkumu.


Svetovalni dan za stranke

30.11.1999 - Na svetovanju vas usmerimo, kako naprej pri vaši ureditvi. Tudi zunanji prostor ima svoje zakonitosti in je prav tako razdeljen na prostore, podobno kot notranjost hiše. Kako določiti prostore glede na vaše dejanske bivanjske potrebe, vaš okus in arhitekturo? Vse to so izzivi, s katerimi se srečujemo pri delu s strankami. Kako si sledi zaporedje del, kako do uporabnega idejnega načrta, izvedbenega načrta? Katere strokovnjake in izvajalce potrebujete? Pri prenovi ali novi zunanji ureditvi imajo naše stranke veliko vprašanj, idej, kako vse to realizirati. Pokazali vam bomo naš pristop in kaj lahko naredimo za vas. Individualno svetovanje in predstavitev razstavnega salona poteka 2-uri. Kotizacija 30 eur. Potrebna je predhodna rezervacija termina na info@mizarstvo-kos.si ali 041-351-929 (Petra Kos). Kaj potrebujete za svetovanje? 1. fotografije vaše hiše in okolice iz vseh strani (S,J,V,Z), ki nam jih predhodno pošljete na e-naslov 2. tloris vaše hiše in parcele (mapna kopija)


SEJEM MOS

30.11.1999 - Vabljeni na sejem MOS od srede, 14. septembra do nedelje, 18. septembra, kjer se vam bomo predstavili z našimi novostmi. Smo v hali L, prostor 47.


Mizarstvo Kos d.o.o., Velika Preska 1, 1272 Polšnik, Slovenija     info@mizarstvo-kos.si     GSM: 041 615 020